Noua tehnologie pentru acces la Internet fara fire, WiMax, doreste pentru Romania nu doar conexiuni mai stabile si mai performante, ci si noi servicii de telefonie mobila prin Internet. In acest moment WiMax propune industriei reinnoirea actualelor l
Noua tehnologie pentru acces la Internet fara fire, WiMax, doreste pentru Romania nu doar conexiuni mai stabile si mai performante, ci si noi servicii de telefonie mobila prin Internet. In acest moment WiMax propune industriei reinnoirea actualelor licente doar pe baza de licitatii, licente care se propun a fi pe o perioada de maximum 5 ani, tocmai pentru ca "nu ne mai putem permite sa asteptam 10 ani pentru o licenta", a declarat Catalin Marinescu, presedinte IGCTI. WiMax mai propune negocierea canalelor preferentiale in zonele de frontiera cu administratiile tarilor vecine in interesul operatorilor romani si notificarea statiilor de baza prin intermediul unei aplicatii web securizate. WiMax va contribui la cresterea accesului la serviciile de banda larga in zone de interes punctual si chiar in mediul mic-urban si rural, determinand astfel reducerea decalajului digital. Potentialul WiMax consta in oportunitatea de a depasi restrictiile de cost, limitarile de acoperire si dificultatile operationale asociate tehnologiilor din competitie precum DSL, 3G si wireless LAN.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.