PNTCD da in judecata Guvernul pentru Ordonanta de modificare a Legii privind organizarea alegerilor pentru Parlamentul European. Presedintele PNTCD, Marian Milut, a motivat demersul prin faptul ca prevederea este "discriminatorie si neconstitutionala
PNTCD da in judecata Guvernul pentru Ordonanta de modificare a Legii privind organizarea alegerilor pentru Parlamentul European. Presedintele PNTCD, Marian Milut, a motivat demersul prin faptul ca prevederea este "discriminatorie si neconstitutionala". Principala nemultumire este legata de pozitionarea preferentiala pe listele de vot, unde sunt trecute mai intai partidele parlamentare, apoi partidele neparlamentare. La care se adauga limitarea timpilor de acces la media, in perioada campaniei electorale, pentru partidele neparlamentare. Marian Milut l-a criticat si pe ministrul de Interne, Vasile Blaga, pe care l-a catalogat drept "militian" pentru initiativa sa de a face aceasta "ordonanta barbara".


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.