Romexterra Bank isi va schimba denumirea in MKB Romexterra Bank in acest an, a declarat presedintele institutiei romane de credit, Adrian Radu. Totodata, banca va intra pe noi segmente de activitate si va separa conducerea executiva de cea neexecutiv
Romexterra Bank isi va schimba denumirea in MKB Romexterra Bank in acest an, a declarat presedintele institutiei romane de credit, Adrian Radu. Totodata, banca va intra pe noi segmente de activitate si va separa conducerea executiva de cea neexecutiva. "Decizia va fi luata in urmatoarea Adunare Generala a Actionarilor, in cadrul careia va fi modificat si statutul bancii. In prezent, suntem in proces de armonizare cu grupul Bayerische Landesbank. Acesta este un proces complex, cuprinde peste 20 de proiecte, necesita foarte multe resurse si se va desfasura pe o perioada de 1,5-2 ani", a afirmat Radu.
Pachetul majoritar de actiuni al Romexterra Bank a fost cumparat, anul trecut, de banca ungara MKB, filiala a grupului Bayerische Landesbank. "In trimestrul al doilea al anului dorim sa lansam operatiuni de private banking. Alt proiect pe care il studiem si am vrea sa-l lansam in 2007 este infiintarea unei societati de administrare a pensiilor private", a aratat Radu. Alte zone de interes ale Romexterra mai sunt reprezentate de sectorul de retail, intreprinderi mici si mijlocii si finantarea de proiecte, in special imobiliare.
Pentru acest an, Romexterra intentioneaza sa-si majoreze portofoliul de credite la 1,31 miliarde de lei, fata de 724,68 milioane de lei in 2005. De asemenea, banca estimeaza ca va atrage depozite de 1,32 miliarde de lei. Activele institutiei de credit urmeaza sa urce cu 65%, la peste doua miliarde de lei, iar pentru profit este prognozat un avans de 25%, la 27,6 milioane de lei.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.