Premierul Calin Popescu Tariceanu a adus la cunostinta, joi, conducerii companiei Honda hotararea Guvernului privind privatizarea uzinei Daewoo Automobile Craiova, aratand ca a incercat sa trezeasca interesul firmei pentru proiecte concrete in indust
Premierul Calin Popescu Tariceanu a adus la cunostinta, joi, conducerii companiei Honda hotararea Guvernului privind privatizarea uzinei Daewoo Automobile Craiova, aratand ca a incercat sa trezeasca interesul firmei pentru proiecte concrete in industria auto din Romania.
Tariceanu, aflat in Japonia in vizita oficiala, a avut o intalnire cu conducerea companiei Honda in care a prezentat oportunitatile de afaceri pe care le prezinta industria auto din Romania. "Honda este prezenta in Romania doar din punct de vedere comercial, la nivelul unei reprezentante, si am incercat sa le trezesc interesul pentru piata auto romaneasca. Le-am vorbit de decizia Guvernului de a privatiza intreprinderea de automobile de la Craiova, proces care va incepe cat de curand", a declarat Tariceanu. Autoritatile romane doresc sa puna in vanzare intregul pachet de actiuni detinut la Daewoo Craiova, reprezentand 72,4% din titluri. Anuntul preliminar de privatizare va fi lansat pana in prima saptamana a lunii martie. Automobile Craiova detine un capital social in valoare de 39,7 milioane de lei, iar actiunile firmei sunt listate pe piata Rasdaq. Compania Automobile Craiova a achizitionat actiunile pe care compania coreeana Daewoo Motor le detinea la uzina de Automobile Daewoo Craiova, pentru o suma de 60 milioane dolari. Contractul de transfer al participatiei de 51% si tranzactia creantelor, intre Daewoo Motor Co si Daewoo Automobile Romania, a fost semnat la sfarsitul lunii august 2006. Automobile Craiova si-a majorat, in urma tranzactiei, participatia la Daewoo Romania la 100%. Prin intermediul AVAS, statul este actionarul majoritar al companiei Automobile Craiova, cu 72,4% din actiuni, iar SIF Oltenia detine 22%. Companiile General Motors si Ford si-au manifestat in mod explicit interesul pentru privatizarea Daewoo Automobile Craiova prin scrisori de intentie, a declarat Calin Popescu Tariceanu.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.