O noua companie europeana intra pe piata romaneasca a asigurarilor. De aceasta data este vorba despre un asigurator prezent deja in Romania prin participatiile majoritare la Omniasig, Unita si Agras. Vienna Insurance Group a notificat Comisia de Supr
O noua companie europeana intra pe piata romaneasca a asigurarilor. De aceasta data este vorba despre un asigurator prezent deja in Romania prin participatiile majoritare la Omniasig, Unita si Agras. Vienna Insurance Group a notificat Comisia de Supraveghere a Asigurarilor in sensul obtinerii unui aviz pentru a activa in mod direct pe piata romaneasca. Vienna Insurance Group va oferi, in Romania, atat produse de asigurari de viata (anuitati, asigurari de casatorie si de nastere, asigurari de viata legate de fonduri de investitii), cat si asigurari generale (asigurari de transport, inclusiv RCA, asigurari de bunuri, de raspundere civila, asigurari turistice si de pierderi financiare). In prezent, in Romania, Vienna Insurance Group controleaza in mod direct societatile Omniasig, unde detine 97,78% din actiuni, si Unita, cu 99,99% din titlurile societatii. In ceea ce priveste celelalte doua companii din grup, Omniasig Life este controlata, in proportie de 50%, de Omniasig, iar Agras este controlata de Unita, cu o participatie majoritara de 75,7%. Omniasig urmeaza, insa, sa preia pachetul majoritar de actiuni al altor doua companii controlate de Vienna Insurance in Romania, Unita si Agras, declara, la jumatatea lunii ianuarie 2007, pentru NewsIn, Peter Hagen, membru in Consiliul de Administratie al Vienna Insurance. Vienna Insurance Group a inregistrat, in 2006, un nivel al primelor brute subscrise de peste sase miliarde euro, in crestere cu 17%, fata de 2005, si o majorare cu peste 30% a profiturilor inainte de impozitare, pana la 320 milioane euro.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.