Gimnastica
Adrian Stoica, despre Ponor
Presedintele FR Gimnastica, Adrian Stoica, a declarat ca lotul care se pregateste la Deva pentru Mondialele din septembrie este format, cu o singura exceptie. "Catalina Ponor va merge la Mondiale,

Gimnastica
Adrian Stoica, despre Ponor
Presedintele FR Gimnastica, Adrian Stoica, a declarat ca lotul care se pregateste la Deva pentru Mondialele din septembrie este format, cu o singura exceptie. "Catalina Ponor va merge la Mondiale, doar daca va face exercitii la trei aparate, adica sarituri, barna si sol. Doar cu exercitiul de la barna, nu va merge, pentru ca e o competitie care asigura calificarea pe echipe la JO. Mariana Bitang face o evaluare a capacitatilor lui Ponor si va lua o decizie, dar acum nu are calitatea de antrenor, ci pe cea de consilier prezidential aflat in concediu. Ne bucura ca ar putea lucra din nou cu Ponor, dar trebuie reglate mai multe aspecte, inclusiv apartenenta sportivei la un club" a precizat Stoica.

Handbal
Distinctie internationala pentru federatia noastra
Prezent la Congresul IHF de la Madrid, impreuna cu tehnicianul Vasile Stanga, secretarul general al FRH, Mihai Marinescu, a avut placuta surpriza de a primi la incheierea lucrarilor o distinctie deosebita din partea presedintelui Hassan Moustafa. Am solicitat amanunte oficialului FRH. "Este vorba de Cupa acordata din 1972, din doi in doi ani, federatiilor care au avut o contributie deosebita la dezvoltarea si promovarea handbalului pe plan intern si international. Printre acestea se numara Croatia, Rusia, China, Japonia, Brazilia, Austria, Spania, Franta, Coreea de Sud, Kuweit. Baumann a fost timp de peste doua decenii, intre 1950 si 1971, presedinte al Federatiei Internationale de Handbal. La Congres s-au pus in discutie 33 de motiuni, doar 7 fiind aprobate, diferendul dintre IHF si EHF privind unele aspecte legate de sistemul de calificare la JO ramanand nerezolvat. Federatia noastra, care va organiza Europenele de tineret din 2008 la Bucuresti, Rm.Valcea, Sibiu si Brasov, a fost informata ca s-a aprobat de catre Comitetul Executiv al EHF candidatura pentru competitiile continentale rezervate senioarelor si seniorilor in 2012. De altfel, saptamana viitoare vor veni in tara noastra pentru a vedea conditiile oferite de cele patru orase gazde al CE de tineret reprezentantii forului continental Nadine Biehl si Jessus Guerrero. Competitia din 2008 va fi un prim examen pentru generatia care se pregateste de cativa ani la Centrul National de Excelenta de la Sighisoara".

Sah
Nisipeanu, la Super-GM
Astazi incepe la Sofia turneul din categoria Super-GM, la care au fost invitati sase dintre cei mai valorosi sahisti ai momentului. Cei mai bine clasati sunt bulgarul Veselin Topalov-ELO 2772, locul 2 si azerul Sarikar Mamediarov-2757, locul 6. Ei sunt urmati de britanicul Michael Adams-2734, americanul Gata Kamsky-2705, romanul Liviu-Dieter Nisipeanu-2693 si indianul Krishnan Sasikirian-2690. Concurentii vor juca 10 partide, 5 cu albele, 5 cu negrele, avand doua ore pentru 40 de mutari, plus o ora pentru alte 20 si 30 de minute pana la incheierea partidei.

Box
16 pugilisti romani concureaza in Turcia
In perioada 9-13 mai se va desfasura la Istanbul turneul international "Ahmet Comert", la care au fost invitati sase pugilisti si 10 boxerite din loturile nationale ale tarii noastre. Desi antrenorul Relu Auras nu va face deplasarea, lasandu-l pe secundul sau Grigore Bondavali, el ne-a spus ca va miza la acest puternic turneu pe tinerii Daniel Enache-54, Iulian Stan-57, Florentin Niculescu-60, Traian Lupu-64, Radu Zarif-69 si Petrisor Gananau-91. Adrian Lacatus si Alec Nastac, antrenorii fetelor, vor merge cu sportive la toate categoriile: Steluta Duta-46, Lidia Ion-50, Diana Timofte-52, Loredana Dragulin-54, Mihaela Lacatus-57, Andreea Rotaru-63, Larisa Rosu-66, Luminita Turcin-70, Catalina Stanga-80, Adriana Hosu-86.

Tenis
Edina Gallovits, in Top 100
Victoria obtinuta la Charlottesville-SUA in fata germancei Angelika Bachmann a propulsat-o pe romanca Edina Gallovits pentru a doua oara in primele 100 de jucatoare din circuitul WTA. Ea ocupa in aceste zile pozitia 92, cu 321 puncte, primele trei locuri fiind detinute de Justine Henin-Belgia, 4134, Maria Sarapova-Rusia, 3388 si Aamelie Mauresmo-Franta, 2776. Aproape de Top 100 se mai afla doua romance-Raluca Olaru si Sorina Cirstea. In primele 200 mai sunt Monica Niculescu si Madalina Gojnea, care s-au calificat in optimile turneului de la Jounieh-Liban, dupa ce le-au invins pe rusoaica Nina Bracikova si grecoaica Ana Gerasimou.

Scrima
Bronz pentru Cristina Stahl
Dintre cele patru floretiste romance care au concurat la Grand Prix-ul de la Seul, doar una, Cristina Stahl, a prins podiumul. Ea le-a invins, pe rand, pe Monica Kwan-Canada, Iris Zimmermann-SUA, Varga Gabriella-Ungaria si Ianna Ruzavina-Rusia, cedand in semifinale la italianca Margherita Granbassi. Cristina a luat bronzul, iar scrimera din Cizma a castigat concursul, dupa ce a depasit-o pe coreeanca Hee Sok Jeon.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.