Conducerea SIF Transilvania va propune actionarilor societatii dublarea capitalului social si acordarea de actiuni gratuite. Capitalul social al societatii ar putea ajunge de la 54,6 milioane lei pana la 109,21 milioane lei, prin incorporarea profitu
Conducerea SIF Transilvania va propune actionarilor societatii dublarea capitalului social si acordarea de actiuni gratuite. Capitalul social al societatii ar putea ajunge de la 54,6 milioane lei pana la 109,21 milioane lei, prin incorporarea profitului net aferent anilor trecuti. SIF3 intentioneaza sa acorde o actiune noua pentru fiecare titlu detinut, conform convocatorului publicat de BVB. In ultimele saptamani, cotatiile actiunilor SIF au avut variatii importante, influentate de sectorul politic si apoi de asteptarea convocatoarelor pentru AGA. Anuntul companiei a revigorat actiunile societatii, care de la inceputul anului inregistrau, pana ieri, o crestere de circa 4%. Efectul a fost imediat, pretul unei actiuni urcand in deschiderea sedintei la 3,24 lei, cu 4,52% mai mult fata de sedinta de marti. Inchiderea sedintei a plasat actiunile SIF Transilvania in urcare cu 3,55, iar rulajele au depasit 13,88 milioane de lei, societatea fiind cea mai tranzactionata pe tot parcursul sedintei. Conform convocatorului transmis BVB, fondurile pentru majorarea capitalului, provin din rezervele constituite in anii anteriori din profiturile obtinute de societate. In cazul in care actionarii nu aproba majorarea capitalului, conducerea SIF Transilvania intentioneaza sa acorde dividende in valoare totala de 34,40 milioane lei, reprezentand 64,7% din valoarea profitului net. La Adunarea Generala din 24 aprilie, pot participa actionarii care detin titluri SIF3 la data de 5 martie 2007, precizeaza comunicatul. SIF3 a obtinut in 2006, un profit net de 53,17 milioane lei, cu 40,55% mai mare in lei fata de sfarsitul lui 2005.
Veniturile totale din activitatea curenta obtinute in 2006 au fost de 132,05 milioane lei, cu 57,1% mai mult in lei decat in 2005, cand s-au inregistrat venituri de 84,05 milioane lei. Numarul actiunilor emise de societate este de 546 milioane, ceea ce inseamna ca profitul pe actiune pentru anul trecut a fost de 0,0974 lei, potrivit datelor din bilantul financiar.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.