Cea mai recenta emisie de actiuni a marii banci rusesti, Sberbank, a adus castiguri de peste 10 miliarde dolari, relateaza Reuters, preluata de NewsIn. Majoritatea ofertelor au depasit pretul orientativ stabilit de banca, de 89.400 de ruble pe actiun
Cea mai recenta emisie de actiuni a marii banci rusesti, Sberbank, a adus castiguri de peste 10 miliarde dolari, relateaza Reuters, preluata de NewsIn. Majoritatea ofertelor au depasit pretul orientativ stabilit de banca, de 89.400 de ruble pe actiune.
"Ofertele sunt inca procesate, book runnerii inca nu au contabilizat intreaga amploare a tranzactiilor, insa este clar ca ofertele au depasit nivelul de 10 miliarde de dolari, sau chiar 10,5 miliarde", a precizat cotidianul rus de afaceri Vedomosti, citand o sursa familiara cu aceasta afacere. Nivelul reducerii aplicat celor 3,5 milioane de actiuni care au fost scoase la vanzare a fost sub valoarea asteptata de piata. Aceasta tranzactie va eclipsa recordul anului trecut, de 10,6 miliarde dolari, obtinut de grupul petrolier Rosneft odata cu oferta publica initiala, daca Sberbank va vinde intregul pachet.
Cea mai recenta valoare de piata a actiunilor Sberbank a atins 92.401 ruble. Sberbank, banca ce controleaza peste un sfert din activele bancare din Rusia, intentioneaza sa-si urce solvabilitatea si sa isi extinda portofoliul de credite.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.