Banca centrala a Japoniei a majorat miercuri rata dobanzii cu un sfert de punct procentual pana la nivelul de 0,50%, relateaza Reuters, preluata de NewsIn. Acesta este cel mai ridicat nivel atins in ultimul deceniu, insa semnalele privind prudenta le
Banca centrala a Japoniei a majorat miercuri rata dobanzii cu un sfert de punct procentual pana la nivelul de 0,50%, relateaza Reuters, preluata de NewsIn. Acesta este cel mai ridicat nivel atins in ultimul deceniu, insa semnalele privind prudenta legata de o viitoare decizie asemanatoare au dus la deprecierea yenului. Banca centrala a estimat ca economia Japoniei va creste in continuare si ca viitoarele ajustari vor fi graduale. "Aceasta decizie reduce posibilitatea unor majorari suplimentare ale ratei dobanzii", a declarat economistul sef al SG Hong Kong, Glenn Maguire. Prin scumpirea yenului, intr-o perioada in care multi politicieni si-au exprimat ingrijorarea legat de economia Japoniei, banca centrala si-a dovedit independenta. Insa, in mod ironic, aceasta decizie ar putea avea consecinte negative asupra yenului.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.