Compania Abbott Laboratories a inregistrat vanzari de 28,74 milioane lei din vanzarea medicamentului Kaletra pe piata din Romania, in 2006, comparativ cu valoarea de 22,79 de milioane lei, din 2005, potrivit datelor institutului IMS.
Recent, A

Compania Abbott Laboratories a inregistrat vanzari de 28,74 milioane lei din vanzarea medicamentului Kaletra pe piata din Romania, in 2006, comparativ cu valoarea de 22,79 de milioane lei, din 2005, potrivit datelor institutului IMS.
Recent, Abbott a anuntat lansarea medicamentului Kaletra comprimat (lopinavir/ritonavir), indicat in tratamentul infectiei cu HIV-1 (virusul imunodeficientei umane). Kaletra este o noua forma a unui medicament sub forma de gel, folosit deja in schemele de tratare a HIV/SIDA. Compania producatoare a decis sa pastreze numele medicamentului, care contine aceeasi substanta activa, si sa lanseze varianta acestuia sub forma de comprimate filmate. "La nivel mondial, costul de productie al noii Kaletra se plaseaza intre 800 de milioane de dolari si un miliard de dolari", a declarat pentru Curierul National, Dr. Ovidiu Popescu, Regional General Manager Central Europe & Israel al Abbott Laboratories.

250.000 de dolari in teste

In 2006, Abbott a investit circa 250.000 de dolari in efectuarea de teste de incarcatura virala si de rezistenta pentru persoanele seropozitive din Romania."Nu ne-am propus ca si in 2007 sa investim o suma de bani in acest sens.Vor avea loc mai multe discutii la nivelul conducerii, dupa care vom decide daca investim si cat anume", a precizat Ovidiu Popescu.
Referitor la cota de piata a Abbott Laboratories in Romania, oficialul companiei a spus ca aceasta se plaseaza in jurul a 1.1%, iar in 2007 se asteapta ca rata de crestere a cotei sa fie similara cu avansul pietei farmaceutice din Romania.
Abbott si Fundatia Abbott investesc 100 de milioane de dolari in tarile in curs de dezvoltare pentru imbunatatirea testelor HIV, a tratamentelor si a serviciilor adresate oamenilor afectati de HIV/SIDA. Portofoliul Abbottt contine produse utile in tratamente din domeniul cardiovascular, reumatologie, obezitate, anestezie. Abbott are peste 65.000 de angajati din 130 de tari.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.