Cu toate ca si-au facut un nume in muzica R&B, pop sau latino, multe dintre vedetele feminine autohtone par sa considere melodiile populare la fel de trendy ca si cele care le-au facut celebre. Ideea unor artiste de a schimba registrul poate ven
Cu toate ca si-au facut un nume in muzica R&B, pop sau latino, multe dintre vedetele feminine autohtone par sa considere melodiile populare la fel de trendy ca si cele care le-au facut celebre. Ideea unor artiste de a schimba registrul poate veni din dorinta lor de a capta atentia publicului cu ceva nou sau mai degraba din tentatia de a castiga mai multi bani din invitatii pe la nunti si botezuri, care reprezinta o sursa financiara mult mai profitabila decat concertele sau vanzarile de discuri.

Prima care s-a dedat la piese inspirate din folclor a fost Andra, care a scos recent pe piata un album de muzica populara, realizat in colaborare cu fratele sau. Gestul iubitei lui Maruta nu a fost insa surprinzator, intrucat acest gen muzical a fost cel cu care Andra si-a inceput cariera in muzica, pe cand se afla inca in orasul ei natal, Campia Turzii. Astfel, Andra poate fi vazuta, acum, nu doar la posturile de muzica moderna, cu piesele ei cele mai cunoscute, ci si pe Etno Tv, unde apare imbracata in costum popular, dar accesorizata cu lentile de contact. O alta cantareata pe care o vom auzi chiuind pe muzica populara este Elena Gheorghe (ex-Mandinga), care va lansa un disc de gen, inregistrat impreuna cu mama sa. Elena a marturisit ca a luat decizia de a aborda cateva piese folclorice pentru a-i satisface o dorinta mai veche a mamei sale, care a indemnat-o mereu sa cante muzica populara. Cu toate astea, cantareata nu renunta la stilul latino, ci a lansat de curand o piesa noua, “Ochii tai caprui”.

Delia Matache, o posibila 'Miss Piranda>>
Daca unele artiste sunt atrase de mostenirea folclorica romaneasca, Delia Matache manifesta tendinte mai actuale, altfel spus, mai “cu priza” la un anumit segment al publicului.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.