Producatorul de ciocolata Kandia-Excelent va achizitiona divizia de produse zaharoase a Kraft Foods cu o suma de pana la zece milioane de euro, fondurile urmand sa fie obtinute prin credit.
Activele preluate de companie de la Kraft Foods const
Producatorul de ciocolata Kandia-Excelent va achizitiona divizia de produse zaharoase a Kraft Foods cu o suma de pana la zece milioane de euro, fondurile urmand sa fie obtinute prin credit.
Activele preluate de companie de la Kraft Foods constau in echipamente si marci de produse zaharoase.
La finele anului trecut, Kraft Foods Romania a anuntat ca va vinde divizia de produse zaharoase catre Kandia-Excelent, tranzactia incluzand si stocurile si instalatiile aferente afacerii.
Kraft Foods Romania va ramane proprietarul cladirilor si al terenului fabricii de produse zaharoase, altele decat ciocolata, din Brasov, iar personalul unitatii de productie a bomboanelor va fi transferat la fabrica de ciocolata.
Consiliul Concurentei analizeaza operatiunea, pentru a vedea daca exista posibile efecte anticoncurentiale ale concentrarii economice pe piata romaneasca a produselor zaharoase.
De asemenea, Kandia-Excelent intentioneaza sa isi majoreze capitalul social cu pana la 50% prin emisiune de noi actiuni, intr-un termen de un an de la data modificarii actului constitutiv al firmei. Compania are in prezent un capital social subscris de 12,06 milioane lei.
Kandia-Excelent a realizat in 2006 o cifra de afaceri de 122,37 milioane lei (34,7 milioane euro) si un profit net de 26,63 milioane de lei. Actionarul majoritar al Kandia-Excelent este Axis Investments, care detine 83,96% din titluri. Banca austriaca Meinl Bank a devenit, in luna aprilie 2006, actionar al companiei, avand o participatie de 9,16%.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.