Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului a scos la vanzare, marti, 20 februarie, pachetul majoritar de actiuni al producatorului de motoare si generatoare electrice Electroputere Craiova, reprezentand 62,8% din actiunile companiei, pentru
Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului a scos la vanzare, marti, 20 februarie, pachetul majoritar de actiuni al producatorului de motoare si generatoare electrice Electroputere Craiova, reprezentand 62,8% din actiunile companiei, pentru care asteapta oferte pana la 26 martie.
"Incercam o privatizare in care ponderea pretului pe pachetul de actiuni este de doar 20%. Ne intereseaza foarte mult investitiile care se fac in societate, atat investitiile sub forma de capital de lucru, cat si cele din primul an de activitate pentru regruparea activitatilor. Speram ca beneficiind de aceasta infuzie de capital, Electroputere sa fie repusa pe picioare, pentru ca societatea are piata", a declarat presedintele AVAS, Teodor Atanasiu.
Autoritatea a mentionat ca este posibil ca numarul de actiuni scos la vanzare, respectiv cota AVAS la capitalul companiei din Craiova, sa fie modificat, consecinta a iesirii din patrimoniul firmei a unor active revendicate in instanta de catre fostii proprietari, a caror valoare contabila reprezinta circa 1,7% din capital.
Ofertele pot fi depunse de potentialii cumparatori pana la 26 martie. Ofertantii trebuie sa prezinte, pentru a putea participa la negocieri AVAS, o declaratie pe proprie raspundere in care sa specifice creditorii bugetari si principalii furnizori de resurse energetice si apa.
De asemenea, ofertantul trebuie sa mentioneze in declaratie ca nu beneficiaza de inlesniri la plata obligatiilor catre furnizorii de resurse energetice si apa.
La inceputul lunii februarie, Guvernul a decis, la propunerea AVAS, sa amane cu sase luni procedurile de insolventa pentru mai multe firme, inclusiv Electroputere.
Autoritatile intentionau, initial, sa privatizeze Electroputere prin vanzarea de active grupate in patru modele functionale. Pentru preluarea de active apartinand firmei, si-au exprimat interesul companii ca Bombardier, Alstom si firma greceasca Dab. Scoaterea la vanzare a Electroputere reprezinta a sasea lansare la privatizare a societatii.
Compania din Craiova are un capital social in valoare de 12,4 milioane de lei. Electroputere, una dintre cele mai mari companii din portofoliul AVAS, a inregistrat in 2006 o cifra de afaceri de 156,5 milioane de lei si pierderi de 50,1 milioane lei. Firma are patru divizii de productie, respectiv Aparataj electric, Masini electrice rotative, Transformatoare de putere si Vehicule feroviare si urbane, o divizie de servicii generale, precum si fabricile Scule, dispozitive, verificatoare, Piese turnate si forjate, Reparatii si modernizari de masini unelte si instalatii tehnologice.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.