Divizia companiei Softwin de securitate a datelor, BitDefender, a lansat versiunea comerciala a aplicatiei BitDefender Mobile Security, pentru protectia antivirus a telefoanelor mobile si a computerelor de buzunar (PDA), realizata pentru sistemele de

Divizia companiei Softwin de securitate a datelor, BitDefender, a lansat versiunea comerciala a aplicatiei BitDefender Mobile Security, pentru protectia antivirus a telefoanelor mobile si a computerelor de buzunar (PDA), realizata pentru sistemele de operare Symbian si Windows Mobile.
Tehnologia asigura protectie dispozitivelor mobile care ruleaza atat pe sistemele de operare Symbian 60 si Symbian 80, cat si Windows Mobile Pocket PC si Windows Mobile Smartphone. Aceasta protectie este posibila prin includerea unui scut antivirus, care o data instalat pe echipament, asigura scanare in timp real a tuturor fisierelor, inainte de executarea lor. Se ofera, de asemenea, posibilitatea de scanare a fisierelor care sunt suspecte, prin selectarea lor. Poate fi verificata memoria, cardul de memorie introdus sau se pot realiza scanari complete ale echipamentului, pentru a elimina prezenta oricarei amenintari, se arata intr-un comunicat al BitDefender. "BitDefender Mobile Security protejeaza in timp real, inca de la pornirea echipamentului, fara a necesita interventii ulterioare. Posibilitatea de a rula scanari la cerere, inclusiv in arhive, asigura securitatea echipamentului pentru perioadele in care scanarea in timp real a fost oprita", a declarat Bogdan Dumitru, seful echipei de cercetare dezvoltare BitDefender.

Versiunea de teste, lansata in spetembrie 2006

Versiunea de teste a aplicatiei a fost lansata de BitDefender in septembrie 2006, iar cercetarea si dezvoltarea tehnologiei a inceput in anul 2004, odata cu detectarea primului virus pentru echipamente mobile. BitDefender este o suita de peste 54 de solutii de securitate ale mediului IT, cu peste 41 de milioane de utilizatori. Gama de solutii BitDefender cuprinde, pe langa produse pentru protectia antivirus, antispam, antispyware, antirootkit, personal firewall si solutii de administrare a securitatii.
Reprezentantii Softwin estimeaza pentru 2007 un volum al afacerilor de 100 de milioane de dolari in cazul produselor si serviciilor BitDefender.
Infiintata in 1990, Softwin este o companie cu capital integral romanesc, a carei principala activitate este reprezentata de dezvoltarea si furnizarea de solutii si servicii complexe din domeniul IT&C.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.