Memorandumul incheiat de Casa Regala cu Ministerul Culturii si Cultelor (MCC) referitor la retrocedarea Domeniului Peles se afla, azi, pe ordinea de zi a sedintei de Guvern. Ministrul Culturii a declarat, in ianuarie, ca documentul nu contine suma de
Memorandumul incheiat de Casa Regala cu Ministerul Culturii si Cultelor (MCC) referitor la retrocedarea Domeniului Peles se afla, azi, pe ordinea de zi a sedintei de Guvern. Ministrul Culturii a declarat, in ianuarie, ca documentul nu contine suma de rascumparare, ci doar detalii de procedura.
"Nu discutam sume, discutam doar proceduri si modalitatea de intelegere in legatura cu derularea in timp a tuturor procedurilor de retrocedare", a explicat atunci Iorgulescu. Potrivit NewsIn, Iorgulescu a anuntat in ianuarie ca a incheiat negocierile cu Casa Regala si va propune Guvernului sa-i restituie Regelui Mihai, in natura, Domeniul Peles. Statul roman ar urma sa rascumpere ulterior Castelul Peles si Foisorul, iar Pelisorul ar deveni resedinta a Casei Regale.
Statul roman s-a mai aratat dispus o data sa negocieze cu Casa Regala situatia Domeniului Peles, insa autoritatile romane nu au mers cu demersul pana la capat.
Astfel, cererea de restituire a Domeniului Peles a fost adresata Guvernului PSD condus de Adrian Nastase, care abia in anul 2004, la capatul unor negocieri, stabilise despagubirea Regelui Mihai cu 30 de milioane de euro, insa situatia s-a schimbat ulterior.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.