Societatile de investitii financiare au inchis sedinta de ieri cu o scadere medie de 2,32% pe fondul unei presiuni ridicate la vanzare. Continutul convocatorului Adunarii Generale a Actionarilor SIF Moldova i-a nemultumit pe investitori, ceea ce a de

Societatile de investitii financiare au inchis sedinta de ieri cu o scadere medie de 2,32% pe fondul unei presiuni ridicate la vanzare. Continutul convocatorului Adunarii Generale a Actionarilor SIF Moldova i-a nemultumit pe investitori, ceea ce a determinat deprecierea si a celorlalte SIF. Societatea de Investitii Financiare Moldova a trecut in convocator distribuirea de dividende si nu de actiuni gratuite, cum se asteptau investitorii.
"Sentimentul in piata este negativ, deci este posibil sa continue scaderile pe SIF. Situatia s-ar putea schimba pe masura ce vor aparea convocatoarele si la celelalte patru SIF", a declarat Iulian Panait, presedintele KTD.
SIF Moldova este prima dintre cele cinci societati care si-a publicat convocatorul la Adunarea Generala.

BET-FI la 61.687 puncte, in scadere cu 2,32%

Indicele BET-FI a ajuns ieri la 61.687,05 de puncte, in scadere cu 2,32% fata de ziua precedenta. Valoarea tranzactiilor cu titlurile celor cinci SIF a ajuns la 36 milioane lei si a reprezentat mai mult de 57% din rulajul total al pietei, de 62,99 milioane lei. SIF Oltenia a fost cea mai activa societate cu un rulaj de 12,76 milioane lei. Actiunile SIF Oltenia au avut cea mai mare scadere, de 3,79%, si au ajuns la 3,3 lei/unitate. Societatea din Oltenia este urmata de SIF Moldova, care la un rulaj de 11,31 milioane lei inregistreaza o corectie de 3,53%, de la 3,12 lei pana la 3,01 lei pe titlu.
Corectiile de ieri de pe titlurile SIF nu au atins si actiunile SIF Muntenia, astfel ca societatea a inchis sedinta in crestere cu 0,53% fata de inchiderea de vineri.

Rompetrol se mentine in scadere

Indicele BET, care arata evolutia celor mai lichide 10 titluri listate, a scazut cu 0,10%, de la 8.852,14 puncte pana la 8.843,23 puncte, influentat de scaderile inregistrate de Rompetrol. Actiunile companiei petroliere au inchis o noua sedinta de corectii, pretul unei actiuni ajungand la 0,102 lei, in scadere cu 2,86% fata de sedinta anterioara. Interesul pentru titlurile Rompetrol a fost destul de mare, astfel ca valoarea schimburilor cu titlurile rafinariei a fost de 3,55 milioane lei. Celalalt titlu petrolier, Petrom, a inchis sedinta la acelasi nivel inregistrat vineri, de 0,595 lei. Valoarea tranzactiilor cu titlurile Petrom a fost de 2,9 milioane lei.

BRD si Transelectrica ajuta la cresterea BET-C

Indicele BET-C a crescut ieri cu 1%, pana la 5.646,77 puncte, ca urmare a avansului luat de titlurile BRD si Transelectrica. In asteptarea publicarii rezultatelor financiare preliminare, actiunile BRD s-au apreciat cu 1,38% de la 21,7 lei, pana la 22 lei/actiune. Valoarea tranzactiilor cu actiuni BRD a fost de 5,18 milioane lei. Titlurile Bancii Transilvania au stagnat la 1,10 lei, pe fondul unor tranzactii de peste 5,69 milioane lei. Aceeasi evolutie au avut si actiunile Bancii Comerciale Carpatica, acestea stagnand la cotatia de 0,63 lei, pe fondul unor rulaje in valoare de 100.808 lei. Actiunile Transelectrica s-au apreciat ieri cu 7,91%, de la 43,00 lei, pana la 46,40 lei, in urma afisarii rezultatelor financiare preliminare peste asteptari. Valoarea schimburilor cu titlurile Transelectrica a fost de 5,45 milioane lei.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.