Transelectrica urca vertiginos la Bursa, pentru a treia sedinta consecutiv. Actiunile companiei ating un nou maxim istoric, de 46,5 lei pe actiune. In sedinta de ieri valoarea de piata a companiei a crescut cu 7,91% si a ajuns la 3,401 miliarde de le
Transelectrica urca vertiginos la Bursa, pentru a treia sedinta consecutiv. Actiunile companiei ating un nou maxim istoric, de 46,5 lei pe actiune. In sedinta de ieri valoarea de piata a companiei a crescut cu 7,91% si a ajuns la 3,401 miliarde de lei, fata de nivelul de 3,151 miliarde de lei din sedinta de vineri. Practic, in ultima sedinta, capitalizarea bursiera a companiei Transelectrica a crescut cu 250 milioane de lei.
Cresterea constanta pe care actiunile companiei au inregistrat-o in ultima sedinta se datoreaza rezultatelor financiare foarte bune publicate de companie la sfarsitul saptamanii trecute. In ultimele trei sedinte bursiere, dupa afisarea rezultatelor financiare, cotatia Transelectrica a crescut cu 16,85%. Fata de ultima sedinta de tranzactionare de anul trecut, Transelectrica are un randament de 35%.
"Cresterea actiunilor la Bursa a venit in urma rezultatelor financiare foarte bune afisate de companie. Avand in vedere ca aceasta crestere este foarte mare intr-un timp scurt, este foarte greu ca avansul sa poata fi sustinut si in urmatoarele sedinte. Oricum pe termen mediu si lung Transelectrica este o actiune buna", a declarat Iulian Panait, presedintele KTD Invest. Rezultatele au fost cu mult peste asteptarile investitorilor, dar si peste estimarile conducerii.
La inchiderea sedintei de ieri actiunile Transelectrica erau cotate la un maxim istoric de 46,4 lei/unitate, in crestere cu 7,91% fata de inchiderea de vineri.
Valoarea tranzactiilor efectuate cu actiunile Transelectrica a ajuns in sedinta de ieri la 5,451 milioane de lei, fiind tranzactionate aproape 120.000 de titluri.
Comparativ cu prima sedinta de tranzactionare, cand Transelectrica a inchis sedinta la 22,8 lei, cotatia companiei a avut o crestere de peste 100%, in timp ce, comparativ cu pretul din oferta de vanzare publica, de 16,80 lei, actiunile Transelectrica au inregistrat o crestere de 173,8%.
Cresterea profitului companiei fata de finalul anului 2005 a fost de 3,5 ori si a ajuns la 280,76 milioane lei. Cifra de afaceri a companiei a ajuns la 1,66 miliarde lei, in crestere cu 43% fata de anul precedent.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.