Indicii bursieri europeni au avut o evolutie pozitiva in cursul zilei de ieri, datorita discutiilor dintre DaimlerChrysler cu General Motors, dar si cu alti jucatori importanti din industria auto mondiala, privind vanzarea Chrysler, scrie Financial T
Indicii bursieri europeni au avut o evolutie pozitiva in cursul zilei de ieri, datorita discutiilor dintre DaimlerChrysler cu General Motors, dar si cu alti jucatori importanti din industria auto mondiala, privind vanzarea Chrysler, scrie Financial Times. In debutul sedintei de tranzactionare, indicele FTSE Eurofirst 300 a crescut cu 0,3%, ajungand la valoarea de 1.547,96 de puncte, iar indicele german Xetra Dax s-a apreciat cu 0,3%, la 6.980,81 puncte. Indicele parizian CAC s-a majorat cu 0,2%, la 5.725,23, iar cel londonez FTSE 100 a avansat cu 0,3%, la 6.436,5 puncte. Cotatia actiunilor grupului auto DaimlerChrysler a crescut cu 3,4%, la 55,94 de euro/titlu, dupa ce mai multi producatori de masini s-au aratat interesati de Chrysler. Mai multe surse au precizat ca americanii de la General Motors si sud-coreenii de la Hyundai ar putea face o oferta pentru achizitionarea unitatii Chrysler, daca DaimlerChrysler va decide sa o scoata la vanzare. In cursul saptamanii trecute, valoarea actiunilor DaimlerChrysler s-a apreciat cu 6,7%, dupa ce compania a sugerat ca nu exclude vanzarea unitatii Chrysler.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.