Consiliul Concurentei analizeaza preluarea Matel Holdings NV, actionarul majoritar al companiei Invitel, de catre Hungarian Telephone and Cable Corp. (HTTC) intrucat cele doua companii au activitati in Romania prin subsidiare in domeniul comunicatii
Consiliul Concurentei analizeaza preluarea Matel Holdings NV, actionarul majoritar al companiei Invitel, de catre Hungarian Telephone and Cable Corp. (HTTC) intrucat cele doua companii au activitati in Romania prin subsidiare in domeniul comunicatiilor electronice, se arata intr-un comunicat al institutiei. Grupul danez de telecomunicatii TDC a anuntat in luna ianuarie ca divizia sa HTCC va prelua Matel, actionarul majoritar al Invitel, al doilea mare furnizor de servicii de telecomunicatii fixe din Ungaria, pentru 470 milioane de euro, suma care include si preluarea unor datorii.
Cele doua societati sunt prezente pe piata romaneasca a serviciilor de comunicatii electronice prin societatile economice pe care le controleaza. Invitel detine in Romania furnizorul de servicii de Internet Euroweb, iar HTTC controleaza firma Pantel. Matel Holdings NV detine 99,98% din actiunile Invitel.
Consiliul Concurentei va analiza operatiunea de concentrare economica, din punct de vedere al posibilelor efecte anticoncurentiale pe piata. Conform legislatiei in vigoare, sunt supuse controlului si trebuie notificate Consiliului Concurentei, pentru analiza compatibilitatii lor cu un mediu concurential normal, operatiunile de concentrare economica ce depasesc pragurile valorice prevazute de lege. Acestea sunt indeplinite daca cifra de afaceri cumulata a agentilor economici implicati intr-o operatiune de concentrare economica depaseste echivalentul in lei a 10 milioane euro si exista cel putin doi agenti economici implicati in operatiune care sa realizeze pe teritoriul Romaniei, fiecare in parte, o cifra de afaceri mai mare decat echivalentul in lei a 4 milioane euro.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.