Dupa ce, saptamana trecuta, un studiu al institutului Current Analysis evidentia impactul pe care l-a avut lansarea Windows Vista asupra numarului de PC-uri (personal computer) vandute in Statele Unite ale Americii, Steve Ballmer, CEO al Microsoft, c

Dupa ce, saptamana trecuta, un studiu al institutului Current Analysis evidentia impactul pe care l-a avut lansarea Windows Vista asupra numarului de PC-uri (personal computer) vandute in Statele Unite ale Americii, Steve Ballmer, CEO al Microsoft, crede ca analistii se hazardeaza cand lanseaza estimari exagerate privind evolutia vanzarilor Vista. "Unele dintre estimarile analistilor privind veniturile Windows Vista sunt exagerat de agresive", le-a spus Ballmer analistilor, in New York. "Nu ar trebui sa se creada ca in anul fiscal 2007-2008 vom inregistra o crestere uriasa, comparativ cu 2006-2007", a declarat oficialul Microsoft. "Nu cred ca oamenii vor cheltui atatia bani pentru PC-uri", a mai spus Steve Ballmer, citat de Bloomberg.
Dupa aceste declaratii, cotatia actiunilor Microsoft a scazut vineri cu 65 de centi (2,2%), pana la pragul de 28,81 de dolari/titlu, la ora 10:13 a.m., in Germania.
Investitorii se asteapta ca Vista sa propulseze veniturile celui mai mare producator de software la nivel mondial pentru urmatoarele 18 luni. Totusi, estimarile analistilor au oscilat de la momentul lansarii internationale a Windows Vista.
Rick Sherlund, analist la Goldman Sachs Group, a estimat ca Windows va obtine 16,3 miliarde de dolari din vanzarea software-ului folosit la echiparea PC-urilor, in anul fiscal care va incepe in luna iulie 2007, in crestere cu 10%. De asemenea, Charles Di Bona, analist la Sanford C. Bernstein & Co., a preconizat o crestere cu 14 procente. "Anumiti clienti si-au exprimat ingrijorarea privind prognoza de crestere a Vista", a afirmat Brendan Barnicle, analist la Pacific Crest Securities. "Se pare ca discursul lui Ballmer nu a avut efectul scontat", a precizat Barnicle.
In 2006, titlurile Microsoft s-au apreciat cu 9,6%.
Microsoft a lansat Windows Vista luna trecuta, dupa cinci ani de cercetari si mai multe amanari. Ballmer a mai spus ca multi dintre clientii corporativi ai companiei au platit deja pentru upgradarea sistemelor de operare, si vor urma si altii in anul fiscal curent. Ballmer a afirmat ca tarile in care pirateria software este in floare reprezinta si zonele lumii in care se va vedea o cresterii a vanzarii de PC-uri.

Marjele operationale vor ramane constante

Balmer considera ca marjele operationale obtinute de divizia Microsoft producatoare a sistemului Windows si a aplicatiilor Office vor fi constante in urmatorii cativa ani.
In privinta cheltuielilor operationale din anul fiscal 2008, acestea se vor situa usor sub 2,7 miliarde de dolari. Anul trecut, Microsoft a surprins investitorii cu un plan de cheltuieli suplimentare de 2,7 miliarde de dolari, din care 500 de milioane de dolari au fost alocate activitatilor online. Microsoft va investi in atragerea de clienti online, in conditiile in care grupul concureaza in acest domeniu cu compania Google.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.