In ultimele doua saptamani, ministrul sanatatii a descins in nu mai putin de opt spitale, unde a verificat, in amanunt, cum se respecta conditiile de igiena in bucatarii si spalatorii. Numai ca amenzile usturatoare s-au indreptat mai mult spre acari
In ultimele doua saptamani, ministrul sanatatii a descins in nu mai putin de opt spitale, unde a verificat, in amanunt, cum se respecta conditiile de igiena in bucatarii si spalatorii. Numai ca amenzile usturatoare s-au indreptat mai mult spre acarii Paun, in persoana bucatareselor si infirmierelor, considerate vinovate de mizeria din unitatile sanitare.

De la 1 februarie, ministrul sanatatii, Eugen Nicolaescu, a demarat o actiune in forta la nivel national pentru depistarea neregulilor din bucatariile si spalatoriile spitalelor. De circa doua saptamani, in toate unitatile sanitare s-a instaurat panica, iar femeile de serviciu freaca, in disperare, T-urile pe culoare. Primele spitale calcate de Nicolaescu si echipa Inspectiei Sanitare de Stat au fost Spitalul Colentina si Institutul de Ocrotire a Mamei si Copilului - sectia Polizu. In urma verificarilor din blocurile alimentare si spalatorii, au fost constatate nereguli igienico-sanitare la ambele unitati. Inspectia sanitara a aplicat atat avertismente, cat si amenzi in valoare de 23.800 RON, iar cei care le-au platit au fost managerii, farmacistii, asistentii medicali si fochistii. Echipa condusa de ministrul sanatatii a navalit ulterior peste angajatii spitalelor bucurestene „Sf. Pantelimon“ si „Nicolae Malaxa“, unde au mai aplicat amenzi in valoare de 4.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.