In urma cu doua-trei zile, orasul Sfantul Gheorghe si imprejurimile au fost impanzite de fluturasi pe care scria, in limba maghiara, ca Guvernul de la Budapesta acorda fiecarui etnic rrom suma de 500 de lei noi drept ajutor, in cadrul unui program d
In urma cu doua-trei zile, orasul Sfantul Gheorghe si imprejurimile au fost impanzite de fluturasi pe care scria, in limba maghiara, ca Guvernul de la Budapesta acorda fiecarui etnic rrom suma de 500 de lei noi drept ajutor, in cadrul unui program de integrare sociala a rromilor. Acestia sunt indemnati in fluturasul cu pricina sa solicite banii incepand cu data de 15 februarie, la sediul Consiliului National Secuiesc (CNS) din Sfantul Gheorghe, de la secretarul Zoltan Gazda, unul dintre liderii CNS. Dupa data mentionata, sediul local al CNS a fost, practic, luat cu asalt de rromii sositi ca-si incaseze „ajutorul” neasteptat oferit de Budapesta. In fapt, a fost o diversiune, pentru ca, evident, guvernul tarii vecine nu luase si nici nu avea cum sa ia o astfel de decizie. „Este vorba despre o diversiune. Aceasta va face mult rau bunului mers al referendumului nostru. O sa iesim sifonati din aceasta poveste. Nu stiu cum o sa mai putem merge la rromi sa le cerem sa isi exprime optiunile”, a precizat Zoltan Gazda. Acesta a mai spus ca s-a adresat Politiei locale cu o plangere in acest sens. Politia, insa, a const atat ca nu e vorba de nici o infractiune sau contraventie. Nici in judetul Mures separatistii nu sunt scutiti de probleme.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.