Scandalul vizelor de munca impuse de Ambasada Spaniei a produs neincredere printre cetatenii romani care vor sa lucreze in aceasta tara. Multi romani au trimis ziarului nostru nemultumirile fata de ilegalitatile comise de ambasada.

Depart
Scandalul vizelor de munca impuse de Ambasada Spaniei a produs neincredere printre cetatenii romani care vor sa lucreze in aceasta tara. Multi romani au trimis ziarului nostru nemultumirile fata de ilegalitatile comise de ambasada.

Departe de a fi stins, scandalul vizelor de munca impuse de Ambasada Spaniei a reusit sa isterizeze ambele tabere. Numai ca, in pofida tuturor incercarilor functionarilor din cadrul ambasadei, capsunarii nostri s-au saturat de umilinte si nu mai cred in juramintele spaniolilor.

Astfel, in timp ce reactia cititorilor la articolele publicate in „Gardianul“ este cvasi-unanima in punerea la zid a deciziei spaniolilor, functionarii ambasadei respective emit comunicate cu tenta anonima (fara antet, semnatura, stampila sau numar de inregistrare) ce pot fi compuse de oricine, prin care incearca sa caute explicatii diplomatice la o anomalie legislativa taxata, inclusiv, de presa iberica. Cat priveste „noul drept la replica“, asa cum a fost botezat de spaniolii din Bucuresti ultima misiva remisa ziarului „Gardianul“, acesta stipuleaza ca „incepand din data de 1 ia nuarie 2007, Ambasada Spaniei nu a solicitat nici un fel de viza pentru nici un cetatean roman posesor al unui contract de munca cu o valabilitate mai mica sau de sase luni. Numai pentru contractele de munca cu o valabilitate de peste sase luni se solicita aplicarea pentru viza care se emite cu o valabilitate de patru luni si o sedere de 90 de zile“. Numai ca Aurel Teodorescu, director general al OMFM, ne-a infirmat cele precizate de catre spanioli. „Alte minciuni! Este postat chiar pe site-ul ambasadei anuntul privind obligativitatea vizelor de munca pentru contracte de peste 180 de zile, iar ei anunta ca acorda vize cu o valabilitate de patru luni, ceea ce este ilegal. Mai mult, in cazul vizelor eliberate pentru perioade de 90 de zile s-au acordat numai cu o singura intrare, ceea ce ii leaga de glia spaniola de romani“, ne-a precizat directorul Teodorescu. Oricum, pentru a nu fi acuzati de lipsa de transparenta, am alaturat si o parte dintre opiniile cititorilor fata de scandalul vizelor spaniole.

Ganditorul: „Acele vize sunt reale si cu ochiul liber, dar acum ca i-ati prins trebuie ca procurorii nostri independenti sa-si faca meseria chiar daca dau peste Tolibio, sau cum l-o chema. Prost o fi directorul ala de la OMFM, care a facut greva foamei sa nu sa tina cu dintii de ei acum. L-au facut in toate felurile ca s-a luptat pentru romani, dar acum ca si ziarul vostru i-a prins cu furaciunea trebuie ca treaba sa mearga pana la capat si Tolibio ala sa se duca acasa cu catuse.

Mircea: Cat tupeu! E clar din ce ati publicat ca nu ar avea nimeni vreun interes sa recurga la vize false pe 3 luni. Intrebarea este ce se ascunde in spatele acestei practici de a elibera viza pe 3 luni daca oamenii aveau contracte pe 1 an. Pai, daca oameni exista si pe pasaport li sa aplicat viza la ambasada cine si pentru ce a facut falsul? In orice ambasada exista un atasat pe probleme de interne, si daca sunt vize false de ce nu se implica? Este in joc onoarea Spaniei a muncitorilor romani pe care ii fac „infractori“ fara rusine si este in joc obrazul autoritatilor romane.

Cosmin: Cei de la ambasada le fac si-s permit sa-i arate cu degetul pe ai nostri. Sa le fie rusine ! Pai noi nu stim ce manevre se fac... Telefoane, aranjamente, dai - pleci, nu te mai sare o tura. Fals = singura lor scapare. Ii arde rau la dos si sunt disperati daca vin cu prostii din astea. Go home consule!!!


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.