Avicultorii ar putea beneficia, anul acesta, de o subventie de 1,6 lei pentru fiecare pui broiler, in crestere fata de nivelul de 1,4 lei de anul trecut, in timp ce crescatorii care vor sa evalueze performanta ovinelor si a caprinelor vor fi sprijini
Avicultorii ar putea beneficia, anul acesta, de o subventie de 1,6 lei pentru fiecare pui broiler, in crestere fata de nivelul de 1,4 lei de anul trecut, in timp ce crescatorii care vor sa evalueze performanta ovinelor si a caprinelor vor fi sprijiniti cu 0,5 lei, 0,8 lei sau 1 leu pe cap de animal. Valoarea totala a sprijinului destinat crescatorilor de pui boiler va fi de 114,7 milioane lei in acest an, iar pentru subventionarea activitatii de evaluare a performantelor animalelor suma va depasi 600.000 lei. Subventiile vor fi acordate pentru doua tipuri de activitati, respectiv de ameliorare a populatiei de animale si de imbunatatire a produselor alimentare de orgine animala. Pentru activitati care vizeaza ameliorarea populatiei de animale, crescatorii vor putea primi subventii cuprinse intre 0,80 lei si 1.000 lei pe cap de animal, in functie de tipul de activitate. Cheltuielile de testare in vederea autorizarii sistemelor de clasificare a carcaselor vor fi sustinute cu 800 lei pe cap de animal, valoarea totala a sprijinului fiind de 100.000 lei. MAPDR mai propune acordarea unui sprijin de 1,6 lei pentru puii broiler, valoarea totala a sumei alocate fiind de 114,7 milioane lei.
Subventia de 0,3 lei pe litru de lapte conform cu normele europene, acordata in 2006, va fi mentinuta si in 2007, iar pentru scrofitele din fermele comerciale, la prima fatare, vor fi acordate plati 150 lei pe cap de animal.
Sectorului apicol ii vor fi alocate fonduri de 12 milioane lei, destinate subventiilor pentru familiile de albine - 20 lei pentru fiecare familie, achizitionarea de medicamente - 5 lei pe familie si repopularea in stupi - 15 lei pe matca de albine.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.