CG&GC, Microsoft, Lexmark, Fujitsu Siemens si BRD au lansat un proiect destinat IMM-urilor, care consta din doua pachete integrate alcatuite din echipamente, solutii software si servicii de consultanta si mentenanta.
"Noi credem ca dupa aderer
CG&GC, Microsoft, Lexmark, Fujitsu Siemens si BRD au lansat un proiect destinat IMM-urilor, care consta din doua pachete integrate alcatuite din echipamente, solutii software si servicii de consultanta si mentenanta.
"Noi credem ca dupa adererea Romaniei la Uniunea Europeana, mediul in care isi va desfasura activitatea o firma va fi mult mai complex dar si mai dificil. Sectorul IMM este unul dinamic dar in acelasi timp si cel mai vulnerabil la schimbarile care vor avea loc in economia nationala dupa intrarea in comunitatea europeana", a explicat Cornel Giurgea, directorul general CG&GC, unul din principalii integratori IT de pe piata locala.
In cadrul proiectului, Microsoft pune la dispozitie solutiile software, Lexmark si Fujitsu Siemens asigura echipamentele, precum calculatoare si multifunctionale, CG&GC va oferi servicii de consultanta, integrare, configurare si service, iar BRD ofera solutia de finantare.
Volumul maxim al creditului BRD va fi de maxim 300.000 lei, pentru o perioada de cel mult doi ani, iar dobanzile sunt fixe si variaza in functie de pachetul ales.
Echipa de consultanta CG&GC va evalua sistemul informatic al clientului, va asigura integrarea echipamentelor noi si serviciile de intretinere si consultanta pentru urmatorii trei ani. Ambele pachete pot fi achizitionate prin sistemul de finantare propus de BRD, care asigura o finantare de pana la 100% pe doi ani cu dobanda fixa si garantii flexibile. Creditul este de tip flate rate.
"Tinta noastra este atingerea unui volum de vanzari de circa 2,5 milioane de euro in primul an al proiectului", a mai declarat directorul general al CG&GC IT.
CG&GC IT si-a inceput activitatea in anul 1990 si este unul dintre principalii integratori pe piata locala. Cu peste 200 de angajati si 18 filiale, compania a realizat in 2006 o cifra de afaceri de 15,4 milioane de euro si un profit de 2,94 milioane de euro. Potrivit lui Giurgea, care este si presedintele Consiliului de Administratie al companiei, pentru anul in curs CG&GS si-a bugetat afaceri de peste 20 milioane de euro, iar profitul ar putea depasi 3 milioane de euro.
Pentru anul viitor, compania are in plan listarea unui pachet substantial din actiuni la Bursa de Valori Bucuresti.
Fujitsu Siemens Computers Romania preconizeaza ca vanzarile vor atinge 50 milioane de euro in anul fiscal 2006, care se va incheia la 31 martie, in crestere cu 45 - 50% fata de anul trecut. "Vanzarile in a doua parte a anului fiscal au mers foarte bine. Practic, in primele 11 luni, vanzarile Fujitsu Siemens Computers au crescut cu peste 45%", a afirmat directorul general al companiei din Romania, Dragos Nicolaescu. Potrivit studiilor IDC, Fujitsu Siemens Computers Romania se afla pe primul loc la numarul de calculatoare portabile vandute pe plan local.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.