Investitorii au stat ieri in "stand-by", in asteptarea rezultatelor financiare preliminare, pentru majoritatea companiilor listate la BVB. Valoarea tranzactiilor a scazut fata de sedinta precedenta si a ajuns la 38,64 milioane de lei. "A fost o sedin

Investitorii au stat ieri in "stand-by", in asteptarea rezultatelor financiare preliminare, pentru majoritatea companiilor listate la BVB. Valoarea tranzactiilor a scazut fata de sedinta precedenta si a ajuns la 38,64 milioane de lei. "A fost o sedinta linistita, care a venit dupa o perioada mai agitata la Bursa. In plus, investitorii au preferat sa astepte rezultatele financiare preliminare inainte sa actioneze", a declarat Alin Brendea, directorul Prime Transaction.
Indicele BET, care arata evolutia celor mai lichide titluri, a fost singurul care a inchis sedinta in scadere, influentat de evolutia titlurilor Rompetrol. La inchidere, BET se plasa la 8.905,00 puncte, in scadere cu 0,23% fata de sedinta precedenta.
La nivelul indicelui BET-C, cresterea fata de sedinta precedenta a fost de 0,56% si a ajuns la 5.582,75 de puncte.

SIF Muntenia ajuta la aprecierea BET-FI

Societatile de investitii financiare au avut evolutii modeste in sedinta de ieri, doar SIF Muntenia inregistrand o apreciere mai importanta. Indicele BET-FI, care arata evolutia societatilor de investitii financiare, a avut o crestere de 1,07% si a ajuns la 63.448,91 de puncte.
Valoarea totala a tranzactiilor cu titlurile financiare a ajuns ieri pana la 22,84 milioane de lei, reprezentand 59% din totalul rulajelor bursiere. Cel mai activ titlu a fost SIF Oltenia, cu o valoare a tranzactiilor de 6,25 milioane de lei. Cotatia societatii s-a plasat in urcare cu 0,58% fata de sedinta precedenta, pretul unei actiuni ajungand la 3,45 lei.
Cea mai mare crestere au avut-o actiunile SIF Muntenia, pretul unei actiuni ajungand la 1,88 lei, in urcare cu 2,17%, pe fondul unor rulaje in valoare de 2,68 milioane de lei. Actiunile SIF Moldova s-au plasat pe locul trei in topul rulajelor, cu o valoare de 5,6 milioane de lei. Cotatia societatii a avut o crestere de 0,64% fata de sedinta precedenta.

Stagnare in sectorul bancar

Titlurile celor trei banci listate la BVB au oscilat in jurul valorilor din sedinta precedenta. Titlurile Bancii Transilvania au inchis la 1,09 lei, aceeasi valoare din sedinta de miercuri, dupa ce au atins un maxim de 1,1 lei/unitate. Valoarea tranzactiilor a ajuns la 2,9 milioane lei.
Aceeasi evolutie au avut-o si titlurile Bancii Comerciale Carpatica, care s-au mentinut la 0,64 lei, aceasta fiind singura care a inchis sedinta in usoara crestere fata de ziua precedenta, pretul unei actiuni ajungand la 21,6 lei. Valoarea tranzactiilor cu titlurile bancii au ajuns la 1,49 milioane de lei.

Rompetrol inchide pe rosu

In sectorul petrolier, Rompetrol a avut o scadere de 2,68%, dupa ce in sedinta precedenta actiunile companiei erau in urcare cu 3,7%. Valoarea tranzactiilor cu actiunile companiei au ajuns la 1,773 milioane de lei.
Actiunile Petrom au avut o crestere de 0,84% fata de sedinta anterioara si au ajuns la 0,6 lei/titlu. Cea mai buna evolutie dintre titlurile lichide a avut-o compania Transelectrica, actiunile companiei avand o crestere de 4,82%, dupa publicarea rezultatelor financiare. Valoarea schimburilor cu titlurile Transelectrica a fost de 5,6 milioane lei.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.