Directorul general al Romtelecom, James Hubley, va parasi conducerea operatorului de telecomunicatii, urmand sa fie inlocuit de un manager grec, conform Mediafax.
Plecarea lui Hubley, cetatean american, a fost precedata, la 1 ianuarie 2007, de
Directorul general al Romtelecom, James Hubley, va parasi conducerea operatorului de telecomunicatii, urmand sa fie inlocuit de un manager grec, conform Mediafax.
Plecarea lui Hubley, cetatean american, a fost precedata, la 1 ianuarie 2007, de cea a directorului comercial, Pieter Bakker. Acesta si-a ocupat functia incepand cu prima parte a anului 2003, odata cu instalarea unei noi echipe manageriale, condusa de James Stuart Hubley.
Bakker a parasit conducerea Romtelecom ca urmare a masurilor de reorganizare a activitatii companiei, functia de director comercial fiind eliminata din organigrama operatorului.
Romtelecom este cel mai mare operator local de telefonie fixa si unul dintre cei mai importanti jucatori pe piata de telecomunicatii.
Potrivit rapoartelor financiare ale grupului elen OTE, principalul actionar al Romtelecom, operatorul a incheiat anul 2005 cu un profit net de 233,7 milioane de euro, insa dupa primele luni ale anului 2006, castigul s-a oprit la 41,6 milioane de euro.
In privinta veniturilor operationale, compania a anuntat un regres de 4,2% in primele noua luni ale anului 2006, la 665 milioane de euro, comparativ cu valoarea aferenta perioadei ianuarie-septembrie 2005.
In anul 2005, Romtelecom a consemnat venituri operationale de 927 milioane de euro, in crestere cu 10,3% fata de 2004.
La sfarsitul lunii septembrie 2006, operatorul administra 3,64 milioane de linii, comparativ cu 4,07 milioane de linii in urma cu 12 luni.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.