Auditorii fondurilor de pensii administrate privat trebuie sa aiba o activitate de cel putin patru ani si sa fi participat la auditarea situatiilor financiare ale societatilor de asigurari, de administrare a investitiilor sau a fondurilor de pensii p
Auditorii fondurilor de pensii administrate privat trebuie sa aiba o activitate de cel putin patru ani si sa fi participat la auditarea situatiilor financiare ale societatilor de asigurari, de administrare a investitiilor sau a fondurilor de pensii private pe o perioada de cel putin doi ani. Firmele care vor sa devina auditori ai fondurilor de pensii administrate privat trebuie sa aiba calitatea de auditor financiar, membru activ al Camerei Auditorilor Financiari din Romania, pentru a primi avizul din partea Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private, spune un comunicat al institutiei de supraveghere. Aceasta prevedere este inclusa intr-un proiect de norma privind conditiile si procedura de avizare si activitatea auditorilor fondurilor de pensii administrate privat lansat spre dezbatere de catre CSSPP. Actul normativ reglementeaza procedura de acordare si retragere a avizului auditorului financiar, precum si activitatea desfasurata de acesta pentru fondurile de pensii administrate privat. "CSSPP avizeaza auditorii financiari, membri activi ai Camerei Auditorilor Financiari din Romania, care intentioneaza sa desfasoare activitati de audit financiar pentru entitatile supuse autorizarii, supravegherii si controlului Comisiei", se spune in comunicat. Mandatul de auditor al unui fond poate fi de maximum cinci ani. De asemenea, auditorii primesc avizul de functionare daca nu au inregistrat pierderi in ultimele doua exercitii financiare. Acestia trebuie sa aiba un contract de asigurare de raspundere civila profesionala cu o societate de asigurari autorizata, cu suma asigurata la nivelul maxim, in functie de riscul asumat pentru activitatea desfasurata.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.