Planurile de expansiune accelerata anuntate de Carrefour Romania se concretizeaza pentru inceput in deschiderea unui nou hipermarket la Iasi. Compania franceza va deschide in parteneriat cu Soconac centrul comercial Felicia. Acesta reprezinta prima i
Planurile de expansiune accelerata anuntate de Carrefour Romania se concretizeaza pentru inceput in deschiderea unui nou hipermarket la Iasi. Compania franceza va deschide in parteneriat cu Soconac centrul comercial Felicia. Acesta reprezinta prima investitie Soconac din provincie, a patra din Romania si cel de-al optulea hipermarket Carrefour de pe piata autohtona. Centrul comercial, primul cu hipermarket din Iasi, va absorbi fonduri totale estimate la 40 mil. euro si va fi inaugurat anul acesta in octombie.
Noul centru comercial va avea o suprafata de 26.500 mp si va include, pe langa hipermarketul Carrefour, un magazin Media Galaxy si o galerie cu 90 de spatii comerciale. Clientilor Felicia li se va pune la dispozitie o parcare cu 1.000 de locuri.
Investitia Carrefour a fost evaluata la 20 mil. euro, iar suprafata magazinului va fi de 15.500 mp si va oferi o gama variata de produse, aproximativ 60.000 la numar. "Suntem lideri in Romania pe formatul hipermarket si vor ramane asa pentru ca ne bazam pe o strategie de succes", a spus in cadrul unei conferinte directorul general Carrefour Romania, Jacobo Caller Celestino, care a subliniat ca locatiile magazinelor sunt alese cu "foarte mare grija".
Cel care va tine fraiele hipermarketului din Iasi este fostul director al unitatii Carrefour din Constanta, Catalin Samara. La baza deciziei a stat faptul ca Samara "a facut o foarte buna deschidere la Constanta si vrem sa realizeze o la fel de buna deschidere si la Iasi", ne-a declarat directorul general Carrefour Romania. Postul de la Constanta va fi ocupat de Luminita Iacob, promovata din interior, a subliniat acesta.
Investitia Media Galaxy va insemna 1 mil. euro, iar suprafata de vanzare destinata celui de-al treilea electrocomplex din Iasi va fi de peste 2.000 mp. Referitor la prezenta in centrul comercial Felicia, proprietarul Altex, Dan Ostahie, s-a aratat incantat de parteneriat si a subliniat ca noua unitate Media Galaxy este una foarte importanta datorita anvergurii proiectului.
Carrefour si Soconac, filiala a grupului Vinci Construction Grands Projects, se afla la cea de-a treia colaborare, dupa centrele comerciale Feeria, din Baneasa, si Orhideea, din Grozavesti.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.