Grupul francez Michelin estimeaza o crestere semnificativa a profitului operational in acest an.
Toate acestea dupa ce, in anul 2006, grupul a inregistrat o scadere a profitului operational la 1,338 miliarde euro, in conditiile in care majorar
Grupul francez Michelin estimeaza o crestere semnificativa a profitului operational in acest an.
Toate acestea dupa ce, in anul 2006, grupul a inregistrat o scadere a profitului operational la 1,338 miliarde euro, in conditiile in care majorarea preturilor percepute nu a contrabalansat integral cresterea costurilor, transmite Reuters, preluata de Mediafax.
Profitul net a scazut anul trecut cu 35,5%, la 573 milioane de euro. Acest rezultat a fost influentat de cheltuielile importante pentru restructurare si pentru inchiderea unor unitati de productie din Canada si Nigeria.
In conditiile acestei scaderi, castigul operational de 1,338 miliarde de euro, cu exceptia cheltuielilor exceptionale, s-a situat peste media estimarilor analistilor, de 1,328 miliarde de euro. Insa, ulterior includerii cheltuielilor exceptionale, profitul operational s-a plasat la 1,118 miliarde de euro, sub previziunile specialistilor. Marja operationala s-a plasat la 6,8%, luand in calcul costurile exceptionale, respectiv la 8,2%, in cazul excluderii acestor cheltuieli, in conformitate cu obiectivul grupului privind un nivel apropiat de 8%.
Vanzarile au atins valoarea de 16,4 miliarde de euro, in crestere cu 5,1% comparativ cu valoarea aferenta anului 2005, pe fondul unui avans de 0,7% pentru volumele comercializate.
Grupul francez isi propune diminuarea cheltuielilor cu 1,5-1,7 miliarde de euro, pana in 2010, comparativ cu nivelul consemnat in 2006. Rezultatele aferente anului 2007 se vor incadra in tintele stabilite pentru 2010, respectiv un avans de peste 3,5% pentru volumul vanzarilor, o marja operationala de cel putin 10% si o rentabilitate a capitalului utilizat de minimum 10%, potrivit estimarilor companiei.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.