Compania producatoare de medicamente Antibiotice Iasi a obtinut in trimestru patru al anului 2006 un profit net in valoare de 5,98 milioane lei, ceea ce inseamna o dublare a profitului fata de profitul net de 2,77 milioane lei, realizat in aceeasi p
Compania producatoare de medicamente Antibiotice Iasi a obtinut in trimestru patru al anului 2006 un profit net in valoare de 5,98 milioane lei, ceea ce inseamna o dublare a profitului fata de profitul net de 2,77 milioane lei, realizat in aceeasi perioada a anului 2005.
Cifra de afaceri realizata de Antibiotice in trimestrul al patrulea a fost de 64,95 milioane lei, cu 37% mai mare fata de cifra de afaceri din 2005, cand a ajuns la 47,39 milioane lei, conform rezultarelor preliminare transmise Bursei de Valori Bucuresti.
La nivelul anului 2006, profitul companiei a inregistrat o crestere de 27,3% si a ajuns la 25 milioane lei, fata de nivelul 19,67 milioane lei din 2005. Afacerile Antibiotice au crescut in 2006 cu 19,8% pana la 195,88 milioane lei.
Capitalul social al producatorului de produse farmaceutice este de 45,48 milioane lei.
Compania estimeaza pentru acest an o crestere a cifrei de afaceri de 20% si intentioneaza sa lanseze 20 de medicamente noi.
Compania va aloca in 2007, 5% din cifra ce afaceri pentru cercetarea, dezvoltarea si realizarea unor studii de bioechivalenta.
Totodata, compania intentioneaza sa investeasca anul acesta in modernizarea echipamentelor din sectiile de fabricatie si spre construirea unei capacitati de fabricatie a produselor cefalosporine injectabile, precum si pentru instalarea unui incinerator de deseuri.
Producatorul de medicamente se afla in prezent in proces de privatizare, printre investitorii interesati fiind si un consortiu format Biofarm Bucuresti, in calitate de lider, SIF Oltenia, SIF Banat-Crisana, SIF Moldova, SSIF Broker si omul de afaceri Tudor Dumitru.
Actionarul majoritar al companiei este Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului, care detine 53,027% din capitalul social al Antibiotice. Printre actionarii minoritari ai Antibiotice sunt SIF Oltenia, cu 10,09% din capital, Citibank Romania detine 6,16% si fondul de investitii cipriot Broadhurst Investment cu 5,21% din capital. Actiunile Antibiotice sunt cotate la categoria I a Bursei de Valori Bucuresti. In sedinta de ieri actiunile companiei au avut o scadere de 0,53%.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.