Lockheed Martin a semnat un contract cu Ministerul Apararii din Romania referitor la un proces de modernizare a celor 5 radare de mare distanta tip AN/FPS - 117, livrate in Romania in perioada 1998 - 1999. Radarele sunt utilizate atat pentru controlu
Lockheed Martin a semnat un contract cu Ministerul Apararii din Romania referitor la un proces de modernizare a celor 5 radare de mare distanta tip AN/FPS - 117, livrate in Romania in perioada 1998 - 1999. Radarele sunt utilizate atat pentru controlul traficului aerian (civil), cat si pentru supravegherea spatiului aerian. Lucrarile de modernizare vor prelungi viata sistemelor radar cu o perioada cuprinsa intre 15 si 20 de ani. La sfarsitul celor 24 de luni necesare lucrarilor de modernizare, blocul electronic care asigura fiecarui radar functiile de procesare de semnal si de date si care in prezent ocupa patru rackuri, va fi inlocuit cu varianta sa modernizata localizata intr-un singur rack. Ca urmare, radarele modernizate vor avea aceleasi functii si aceeasi fiabilitate ca si sistemele noi de tipul AN/FPS-117. Lucrarile de modernizare vor fi realizate de compania Lockheed Martin din Syracusa, NY. Romania este al treilea mare client european al companiei Lockheed Martin pentru care aceasta realizeaza o extindere a duratei de utilizare a radarelor livrate.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.