Gaz de France a obtinut in 2006 venituri de 27,64 miliarde euro, pe fondul cererii substantiale si a majorarii preturilor gazelor naturale in Franta, relateaza Reuters, preluata de Mediafax. Valoarea depaseste nivelul veniturilor obtinute in 2005, de
Gaz de France a obtinut in 2006 venituri de 27,64 miliarde euro, pe fondul cererii substantiale si a majorarii preturilor gazelor naturale in Franta, relateaza Reuters, preluata de Mediafax. Valoarea depaseste nivelul veniturilor obtinute in 2005, de 22,87 miliarde euro, fiind insa sub estimarile analistilor care au mizat in medie pe venituri de 28,36 miliarde euro. Fata de 2005, vanzarile au crescut cu 24%. GDF a confirmat ca se asteapta ca, pentru anul trecut, nivelul castigurilor inainte de dobanzi, taxe, depreciere si amortizare sa depaseasca cinci miliarde euro, iar veniturile sa fie de peste 2,2 miliarde euro. GDF fuzioneaza cu grupul Suez, tranzactie care se ridica la 80 miliarde euro. Fuziunea a fost insa amanata de decizia Curtii constitutionale franceze care a decis ca acest proces nu poate demara inainte de finalizarea liberalizarii pietelor energetice.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.