Grupul bancar francez Société Générale a anuntat un profit net de 1,179 miliarde euro, pentru al patrulea trimestru al anului trecut. Acesta este cu 6,3% mai mare fata de perioada similara a anului 2005, insa se situeaza sub estimarile analistilo
Grupul bancar francez Société Générale a anuntat un profit net de 1,179 miliarde euro, pentru al patrulea trimestru al anului trecut. Acesta este cu 6,3% mai mare fata de perioada similara a anului 2005, insa se situeaza sub estimarile analistilor, relateaza Reuters, preluata de Mediafax. Castigurile grupului francez, din cel de-al patrulea trimestru al anului precedent, au fost majorate de diverse operatiuni de preluare precum si de performantele bune realizate de diviziile sale de management de active si investitii.
Potrivit estimarilor analistilor, rezultatele s-au situat sub cele asteptate, media acestora situandu-se la un nivel al profitului net de 1,241 miliarde euro.
In ceea ce priveste profitul operational brut, acesta a crescut, in perioada mentionata, cu 13,8 puncte procentuale, pana la 2,082 miliarde euro, peste estimarile analistilor, care prognozau cifra de 2,072 miliarde de euro.
Profitul net realizat de institutia franceza de credit, in anul 2006, a crescut cu 18,6%, la 5,22 miliarde de euro, activitatea bancii fiind influentata pozitiv de mediul international favorabil in plan economic si financiar. Profitul operational a crescut cu 22,4%, la 8,035 miliarde de euro.
Principalele banci europene au beneficiat de pe urma cresterii pietelor de actiuni, precum si a numarului mare de fuziuni si achizitii care au caracterizat, anul trecut, grupurile bancare UBS si Deutsche Bank anuntand profituri record pentru anul 2006. La sfarsitul anului trecut, BRD- Groupe Société Générale avea active totale de 8,46 miliarde euro, in crestere cu 61% fata de 2005. BRD a incheiat anul trecut cu o cota de piata pe segmentul de retail de 22,3% din creditele si 16,6% din depozitele atrase de la clientela de bancile romanesti.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.