Desi Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor (CNSC) a anulat licitatia pentru cele 7 avioane de transport scurt/mediu rutier, castigata de Alenia Aeronautica Italia, Romtehnica nu a depus nici o plangere la Sectia contencios administrativ
Desi Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor (CNSC) a anulat licitatia pentru cele 7 avioane de transport scurt/mediu rutier, castigata de Alenia Aeronautica Italia, Romtehnica nu a depus nici o plangere la Sectia contencios administrativ si fiscal a Curtii de Apel Bucuresti, ne-a declarat maiorul Lucian Visinescu, reprezentantul Ministerului Apararii (sub coordonarea caruia se afla Romtehnica).
Intrebat daca acest lucru inseamna ca se vor relua procedurile de achizitie pentru avioanele de transport, o data ce termenul legal de depunere a contestatiilor a expirat, maiorul Visinescu a spus ca nu poate face astfel de afirmatii, pentru ca nu are cunostinta daca Alenia a depus sau nu plangere. La data de 7 februarie, reprezentantii Alenia anuntau, intr-o conferinta de presa, ca vor depune plangere impotriva deciziei CNSC, pe care o considera un abuz. Vicepresedintele diviziei de vanzari a Alenia, Paolo Pozzessere, sustinea ca staff-ul societatii nici nu se gandeste sa piarda licitatia, dar daca acest lucru se va intampla, va renunta la investitia de la Romaero, in cuantum de 120 de milioane euro. Contractul pentru avioanele C-27J valora peste 300 milioane euro. La 31 ianuarie a.c., CNSC a admis in parte contestatia formulata de EADS Construcciones Aeronauticas SA Spania, informand Romtehnica asupra hotararii de anulare a procedurii de achizitie. Anularea procedurii a fost motivata prin incalcarea principiilor privind transparenta, egalitatea si nediscriminarea, deoarece celor doua firme li s-a transmis o varianta a documentatiei de atribuire in limba engleza care nu era identica cu cea elaborata in limba romana.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.