Regia Nationala a Padurilor Romsilva estimeaza ca va inregistra in acest an un profit brut de 76 de milioane de lei, in crestere cu 9,3% fata de 2006, si o cifra de afaceri de 1,01 miliarde de lei, nivel usor superior celui consemnat anul trecut. Reg
Regia Nationala a Padurilor Romsilva estimeaza ca va inregistra in acest an un profit brut de 76 de milioane de lei, in crestere cu 9,3% fata de 2006, si o cifra de afaceri de 1,01 miliarde de lei, nivel usor superior celui consemnat anul trecut. Regia are programate pentru 2007 investitii de 328,9 milioane lei, fata de 174,1 milioane lei anul trecut. Sumele vor fi alocate in special pentru constructia de drumuri forestiere, corectarea torentilor si modernizarea bazei tehnico-materiale a unitatilor silvice, potrivit datelor Romsilva. In 2006, Romsilva a realizat venituri din activitatile de vanatoare de 3,6 milioane de euro, cu o rata de profit de 7%. "Activitatile de vanatoare au vizat diferite specii de pasari, iepuri, mistreti, ursi si alte animale. In acest an, veniturile provenite din vanatoare vor fi similare celor obtinute in 2006", a declarat, ieri, intr-o conferinta de presa, directorul general al regiei, Simion Maftei. Romsilva administreaza circa 25% din fondurile de vanatoare din Romania. "In cazul vanatorii de ursi s-ar putea produce o schimbare, astfel incat acestia sa poata fi vanati doar in prima parte a anului", a afirmat Maftei. Din activitatea de turism, Romsilva a obtinut 500.000 de euro, iar pentru acest an estimeaza o crestere de circa 15% in acest sector.
Regia Nationala a Padurilor a exportat anul trecut fructe de padure de circa cinci milioane de euro. Romsilva isi propune sa impadureasca o suprafata mai mica decat anul trecut, respectiv 9.138 de hectare, comparativ cu 10.945 ha, in 2006. In conditiile in care regenerarea naturala a padurilor va insuma 7.622 de hectare, Romsilva vizeaza regenerarea totala a padurilor pe o suprafata de 16.760 ha, fata de 19.000 ha, in 2006.
"Numarul de personal al regiei se va reduce in 2007 cu circa 1.500 de salariati. In conditiile in care suprafata de paduri din administrarea Romsilva s-a redus in 2006, ca urmare a retrocedarilor, determinand diminuarea veniturilor, regia va incerca sa identifice noi surse de venit.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.