Preturile de consum din Ungaria au urcat luna trecuta cu 7,8% in termeni anuali, la cel mai ridicat nivel din ultimii cinci ani. In acest timp, cresterea economica a incetinit in trimestrul al patrulea al anului trecut la 3,2%, potrivit datelor ofici
Preturile de consum din Ungaria au urcat luna trecuta cu 7,8% in termeni anuali, la cel mai ridicat nivel din ultimii cinci ani. In acest timp, cresterea economica a incetinit in trimestrul al patrulea al anului trecut la 3,2%, potrivit datelor oficiale publicate miercuri, citate de Reuters, preluata de Mediafax.
Rata inflatiei a depasit atat estimarile analistilor, de 7,5%, precum si cresterea de 6,5% a preturilor inregistrata in decembrie 2006. Analistii considera totusi ca evolutia inflatiei nu va determina banca centrala ungara sa majoreze dobanda de referinta, la urmatoarea sedinta a consiliului de politica monetara.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.