Subsidiara romaneasca a bancii maghiare OTP a inregistrat anul trecut pierderi de aproximativ 10 milioane euro, potrivit rezultatelor financiare publicate de banca-mama. Comparativ cu anul precedent, pierderile bancii au crescut cu aproape 24%. Totus
Subsidiara romaneasca a bancii maghiare OTP a inregistrat anul trecut pierderi de aproximativ 10 milioane euro, potrivit rezultatelor financiare publicate de banca-mama. Comparativ cu anul precedent, pierderile bancii au crescut cu aproape 24%. Totusi, activele bancii au urcat de aproape trei ori, la 763 milioane euro, ceea ce ii confera o cota de piata de aproximativ 1,5%.
OTP Bank Romania a fost institutia de credit cu cel mai accelerat ritm de crestere de pe piata locala in 2006, apreciaza banca ungara OTP, actionarul majoritar al institutiei romanesti de credit, in raportul financiar preliminar pentru 2006, publicat miercuri.
Din valoarea totala a activelor, 37% reprezinta depozite la alte banci si 52% credite acordate clientilor. In portofoliul depozitelor la alte banci, rezervele obligatorii constituite la Banca Nationala a Romaniei au o pondere de 92%.
Valoarea creditelor acordate de OTP Bank Romania a crescut anul trecut cu 312,3%, la 101,295 miliarde de forinti (399 milioane de euro), iar valoarea neta a imprumuturilor a avansat cu 316,4%, la 100,366 miliarde de forinti (395 milioane de euro). Provizioanele constituite de divizia romaneasca a bancii ungare s-au dublat fata de anul precedent, plasandu-se la 928 milioane de forinti (3,66 milioane de euro).
Investitiile OTP Bank Romania au cumulat 588 milioane de forinti (2,31 milioane de euro) anul trecut, nivel de peste 15 ori mai mare decat cel raportat in perioada similara a anului trecut. Depozitele constituite de clienti au crescut cu 62%, la 41,022 miliarde de forinti (161 milioane de euro).


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.