Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului cauta practicieni in insolventa, care sa participe la licitatiile pentru desemnarea lichidatorilor companiilor la care statul detine pachetul majoritar de actiuni, documentele putand fi depuse pana
Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului cauta practicieni in insolventa, care sa participe la licitatiile pentru desemnarea lichidatorilor companiilor la care statul detine pachetul majoritar de actiuni, documentele putand fi depuse pana la 26 februarie, informeaza un comunicat al institutiei.
Lichidatorii interesati pot depune documentele cerute de AVAS si dosarul de prezentare pana pe 26 februarie.
Documentele necesare pentru selectarea listei de lichidatori sunt copii legalizate ale certificatului de inregistrare eliberat de Camera de Comert si Industrie si ale actului constitutiv, copii ale certificatului de inregistrare si ale atestatului de membru al Uniunii Nationale a Practicienilor in Insolventa din Romania, scrisoare de bonitate financiara eliberata de o societate bancara romana, copia ultimului bilant contabil inregistrat la administratia financiara. De asemenea, lichidatorii interesati trebuie sa depuna si un dosar de prezentare cu informatii referitoare la experienta generala in domeniul lichidarilor, suport logistic si organizatoric, experienta in domeniu a personalului angajat, cifra de afaceri. Autoritatea va agrea, pe baza grilei de punctaj, doar lichidatorii care obtin minimum 70 puncte din punctajul maxim de 100 de puncte.
Peste 80% dintre societatile la care statul detine pachetul majoritar de actiuni nu sunt atractive pentru investitori, iar din aceasta cauza, 90% dintre ele indeplinesc conditiile pentru a intra in insolventa, potrivit datelor AVAS. Din aceasta cauza, Guvernul, la propunerea AVAS, a aprobat, in sedinta de saptamana trecuta, amanarea intrarii in insolventa a 28 de societati cu capital majoritar de stat, printre care: Tractorul Brasov, Rulmentul Brasov, Electroputere Craiova, Nitramonia Fagaras. AVAS intentioneaza, prin aceasta masura, sa declanseze procedurile de lichidare voluntara care permit valorificarea activelor societatilor de stat.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.