Capitala s-a mentinut si anul trecut in topul celor mai periculoase orase din punct de vedere rutier. Politistii de la circulatie au realizat o harta a Bucurestiului, in care atrag atentia asupra celor 14 artere cu risc maxim si 29 de puncte "negre".
Capitala s-a mentinut si anul trecut in topul celor mai periculoase orase din punct de vedere rutier. Politistii de la circulatie au realizat o harta a Bucurestiului, in care atrag atentia asupra celor 14 artere cu risc maxim si 29 de puncte "negre". Este vorba despre zonele in care s-au produs cele mai multe accidente soldate cu morti si raniti.
Punctele negre reprezinta portiuni de artere pe care anul trecut au avut loc cel putin trei evenimente rutiere, toate avand aceeasi cauza. Potrivit Politiei Capitalei, in ceea ce priveste situatia arterelor cu risc ridicat, pe primul loc se situeaza Soseaua Colentina, unde
au fost inregistrate anul trecut 94 de accidente, trei morti si 106 raniti grav, urmata de Soseaua Mihai Bravu, cu 87 de accidente, si Bulevardul Iuliu Maniu, cu 81 de accidente. Celelalte artere care, conform statisticilor, devin frecvent scena unor accidente grave sunt: Soseaua Pantelimon, Splaiul Independentei, Soseaua
Oltenitei, Bulevardul Timisoara, Bulevardul Basarabia, Bulevardul Unirii, Calea Grivitei, Calea Victoriei, Soseaua Stefan cel Mare, Drumul Taberei si Soseaua Bucuresti - Ploiesti.
Actiunile Brigazii de Politie Rutiera pentru prevenirea producerii accidentelor rutiere soldate cu victime vor fi desfasurate cu prioritate in zonele si pe cauzele rezultate din studiu.
Traversarile neregulamentare ale pietonilor au facut legea, anul trecut, pe Bulevardul Basarabia, Soseaua Bucuresti - Ploiesti, Bulevardul Carol I, Soseaua Colentina, Bd. Eroilor, Soseaua Fundeni, Bd. Iancu de Hunedoara, Soseaua Pantelimon etc. Arterele de circulatie pe care s-au produs, in 2005, cel mai frecvent accidente din cauza neadaptarii vitezei la conditiile de drum sau depasirea vitezei legale au fost: Sos. Mihai Bravu, Bd. Unirii, Sos. Petricani, Calea Ferentarilor, Sos. Fundeni, Sos. Oltenitei, Bd. Ghencea, Splaiul Independentei, Calea Vacaresti, Bd. Basarabia, Sos. Vitan-Barzesti, Bd. Aviatorilor, Bd. Iuliu Maniu, Str. Barbu Vacarescu, Sos. Bucuresti - Ploiesti si Str. Nicolae Caramfil.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.