Ministerul Administratiei si Internelor (MAI) continua seria achizitiilor costisitoare. Dupa ce, la inceputul acestui an, Guvernul a autorizat contracte in valoare de peste 224 milioane euro pentru cumpararea de autospeciale, microbuze, autobuze si a
Ministerul Administratiei si Internelor (MAI) continua seria achizitiilor costisitoare. Dupa ce, la inceputul acestui an, Guvernul a autorizat contracte in valoare de peste 224 milioane euro pentru cumpararea de autospeciale, microbuze, autobuze si ambulante, de aceasta data se asteapta de la Executiv "unda verde" pentru dotarea cu motociclete destinate Politiei Rutiere. "Suma necesara achizitionarii celor 200 de motociclete, adica 5,9 milioane euro, ar putea fi pusa la dispozitia MAI din fondul de rezerva bugetara al Executivului, conform unui proiect de hotarare de Guvern", a precizat Mediafax, citand surse din cadrul ministerului. Un calcul simplu arata ca pentru o motocicleta, MAI ar plati 29.500 de euro, fata de 27.000 cat s-a achitat pentru cele cumparate anul trecut.
Potrivit surselor citate, Politia Rutiera se confrunta cu un deficit de 1.288 de motociclete, in prezent fiind asigurat numai 17% din necesar, din care aproximativ 37% au normele de exploatare indeplinite. La finele anului trecut, parcul auto al Politiei Rutiere din Capitala a fost suplimentat cu 50 de motociclete BMW, in valoare totala de 1,2 milioane euro, asemanatoare celor folosite de structuri similare din tarile Uniunii Europene. Tot la sfarsitul lui 2006, Guvernul a aprobat achizitionarea de mijloace de transport din categoria autospeciale pentru MAI. 765 milioane lei, adica echivalentul a peste 224 milioane euro, vor fi alocati pentru cumpararea de autospeciale, microbuze, autobuze si ambulante. Contractele multianuale de furnizare de mijloace de transport se vor incheia prin leasing financiar, pe o perioada de 3 ani.
Potrivit unui comunicat al Guvernului, "MAI trebuie sa-si completeze dotarea cu autovehicule cu caracteristici si performante care sa asigure mobilitatea terestra a structurilor proprii, inclusiv asistenta medicala de urgenta in timpul misiunilor specifice in care sunt angajate unitatile ministerului".


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.