Localitatile doljene afectate de inundatiile din 2005 vor beneficia de 7,4 milioane de lei noi din Fondul Solidaritatea, special creat de Uniunea Europeana, conducerea Consiliului Judetean Dolj sustinand ca acesti bani vor fi investiti cu "precadere"
Localitatile doljene afectate de inundatiile din 2005 vor beneficia de 7,4 milioane de lei noi din Fondul Solidaritatea, special creat de Uniunea Europeana, conducerea Consiliului Judetean Dolj sustinand ca acesti bani vor fi investiti cu "precadere" in infrastructura. Presedintele CJ Dolj, Ion Prioteasa, a declarat, ieri, ca in urma inundatiilor din 2005 comunitatea europeana a creat un fond special pentru a-i ajuta pe sinistrati. "Sunt 80 de milioane de euro care se gasesc in acest fond. Romania a primit 61 de milioane de euro, bani care se vor intoarce catre localitatile care au avut de suferit de pe urma inundatiilor", a declarat, citat de Mediafax, Prioteasa. El a sustinut ca in urma inundatiilor din 2005 localitatile doljene au inregistrat pagube de 7,4 milioane de lei noi. "Doljul a investit 74 de miliarde de lei pentru a repara ce s-a stricat. Acesti bani se vor intoarce de la UE, prin acest fond", a mentionat Prioteasa. Presedintele CJ Dolj apreciaza ca banii au venit cu intarziere din cauza procedurilor "greoaie" dupa care se "ghideaza" comunitatea europeana. "Ne-au cerut documentatia care a stat la baza lucrarilor pe care le-am facut si pe care a trebuit sa o traducem in limba engleza. A fost un volum de munca impresionant", a mai spus presedintele CJ Dolj. La inceputul lunii octombrie a anului trecut, secretarul de stat in Ministerul Administratiei si Internelor, Paul Dobre, declara ca valoarea pagubelor provocate de inundatiile din 2005 s-a ridicat la 1,5 miliarde euro. "Din datele culese din teritoriu, inundatiile au afectat in perioada aprilie-septembrie 2005 un numar de 44.800 de unitati locative si 49.000 de anexe, alaturi de 540.000 de obiective de interes socio-economic", afirma Dobre.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.