Ministerul Finantelor Publice a vandut certificate de trezorerie cu discount in valoare de 100 de milioane lei, randamentul mediu plasandu-se la 6,05% pe an.
La licitatie au participat 12 banci, iar subscrierile acestora au totalizat 800 milio
Ministerul Finantelor Publice a vandut certificate de trezorerie cu discount in valoare de 100 de milioane lei, randamentul mediu plasandu-se la 6,05% pe an.
La licitatie au participat 12 banci, iar subscrierile acestora au totalizat 800 milioane lei, din care aproape 500 de milioane au fost oferte in nume propriu, iar restul plasamente in numele clientilor.
Aproape doua treimi din plasamentele acceptate au fost subscrieri ale clientilor bancilor, respectiv 66 de milioane lei. Licitatia a inchis operatiunile programate de Finante pentru februarie, dupa ce in prima zi a lunii Trezoreria a atras un miliard de lei, prin titluri de stat cu maturitate de trei ani.
Pentru primul trimestru al acestui an, Ministerul Finantelor a anuntat un volum indicativ al emisiunilor de certificate de trezorerie si obligatiuni de stat de tip benchmark in suma de 5,7 miliarde de lei.
Primele trei licitatii, in valoare cumulata de 3,5 miliarde de lei, au fost realizate in 8 ianuarie si 15 ianuarie. Finantele au atras in data de 8 ianuarie doua miliarde de lei in depozite la o luna, cu un randament de 6,04% pe an, si 500 de milioane de lei in depozite la sase luni, cu un randament mediu calculat de 6,28% pe an. In 15 ianuarie, MFP a vandut certificate de trezorerie cu discount la termen de sase luni in valoare de un miliard de lei, cu un randament de 5,81% pe an.
Pentru acest an, Ministerul Finantelor a anuntat un plafon de opt miliarde de lei (aproximativ 2,3 miliarde de euro) pentru imprumuturile de pe piata interna si posibilitatea revenirii pe pietele internationale de capital, cu emisiuni de titluri de circa 500 de milioane de euro.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.