Peste cateva luni, mai exact in iunie, vor fi demarate lucrarile pentru construirea podului peste Dunare intre localitatile Vidin - Calafat. Potrivit programului, lucrarile ar trebui sa fie finalizate in 2010. Ministrul Transporturilor, Constructiilo
Peste cateva luni, mai exact in iunie, vor fi demarate lucrarile pentru construirea podului peste Dunare intre localitatile Vidin - Calafat. Potrivit programului, lucrarile ar trebui sa fie finalizate in 2010. Ministrul Transporturilor, Constructiilor si Turismului, Radu Berceanu, s-a intalnit, la sfarsitul saptamanii trecute, la Vidin, cu omologul sau bulgar Petar Mutafciev, pentru a semna un acord privind fluidizarea traficului feroviar.
Lucrarile de infrastructura de pe teritoriul romanesc pentru cel de-al doilea pod peste Dunare intre Romania si Bulgaria vor fi initiate dupa definitivarea proiectului tehnic in partea bulgara, a mentionat Berceanu.
"Suntem bucurosi ca am aflat data inceperii constructiei podului, in luna iunie, si ne asteptam sa fie finalizate in 2010. Imediat dupa ce vom afla ultimele detalii tehnice vom incepe proiectarea si realizarea lucrarilor care trebuie facute pe malul romanesc. Fondurile sunt pregatite, s-au realizat si licitatiile pentru proiectanti, asa ca treaba va incepe imediat", a spus Berceanu, citat de Mediafax. Licitatiile pentru constructori vor fi organizate ulterior si vor fi incheiate in circa patru luni pentru sectorul rutier si opt luni pentru cel feroviar.
De asemenea, Berceanu l-a informat pe omologul sau bulgar despre inceperea unui program de reparatii si imbunatatiri a infrastructurii rutiere si feroviare de la coridorul patru pan-european de transport catre Calafat.
"Dupa 2010, atat pe calea ferata cat si pe transportul rutier aceasta ramura de pe coridorul patru va trebui sa fie perfect utilizabila. Acordul semnat azi inseamna ca trecerea atat a trenurilor de marfa cat si a persoanelor sa se faca foarte usor intre Romania si Bulgaria. Ne dorim ca in cel mai scurt timp controlul in trenuri sa se faca in mers", a mai spus Berceanu. La randul sau, ministrul bulgar a aratat ca va sustine o idee formulata de primarii din Ruse si Giurgiu pentru infiintarea unei linii de autobuz intre cele doua orase care sa fie scutita de la plata taxei de pod.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.