Hindalco Industries, cel mai mare producator de aluminiu din India, a facut o oferta in valoare de sase miliarde de dolari, cash, pentru compania canadiana Novelis, pentru a putea beneficia de fabricile Novelis care furnizeaza materie prima pentru pr
Hindalco Industries, cel mai mare producator de aluminiu din India, a facut o oferta in valoare de sase miliarde de dolari, cash, pentru compania canadiana Novelis, pentru a putea beneficia de fabricile Novelis care furnizeaza materie prima pentru producatorii de conserve si cei din industria auto.
Costul tranzactiei, cu termen de finalizare in trimestrul al doilea din 2007, va include si datoriile companiei americane, in valoare de 2,4 miliarde de dolari, a declarat Kumar Mangalam Birla, presedintele Hindalco, citat de Bloomberg. Indienii cauta sa obtina cel putin 66.66% din voturile actionarilor Novelis, care vor fi recompensati cu 44.93 de dolari/actiune, a spus presedintele Hindalco.
Beneficiind de o economie care avanseaza cu aproximativ noua procente in fiecare an, companiile din India cauta sa efectueze achizitii in piete care au ajuns deja la maturitate. Aceasta decizie are la baza posibilitatea firmelor indiene de a isi spori capacitatile si produsele.
Tranzactia in care este implicata Hindalco vine la o luna dupa ce Tata Steel a intrat in posesia producatorului de otel din Marea Britanie, Corus Group.
"Trendul pe care il urmeaza companiile indiene este acela de a cumpara firme occidentale, pentru a deveni adevarate concerne multinationale", a declarat J. Venkatesan, care administreaza actiuni in valoare de 1.5 miliarde de dolari la Sundaram BNP Paribas Asset Management, inainte de anuntul Hindalco. "Investitorii sunt interesati sa afle ce beneficii le va aduce Hindalco, pe termen lung.
Cotatia actiunilor Novelis s-a dublat din 25 ianuarie si pana in prezent, pe fondul speculatiilor care sugerau ca neprofitabila companie canadiana ar putea primi o oferta de preluare. Valoarea titlurilor Novelis a scazut vineri cu 2.5%, la pragul de 45.07 de dolari canadieni/actiune, pe Toronto Stock Exchange.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.