Guvernul britanic ar putea fi sanctionat de UE, daca este gasit vinovat ca a incalcat legislatia europeana ca urmare a deciziei sale de a opri ancheta asupra tranzactiilor cu armament dintre compania BAE Systems si Arabia Saudita, scrie The Independe
Guvernul britanic ar putea fi sanctionat de UE, daca este gasit vinovat ca a incalcat legislatia europeana ca urmare a deciziei sale de a opri ancheta asupra tranzactiilor cu armament dintre compania BAE Systems si Arabia Saudita, scrie The Independent on Sunday in editia online.
Liberal-democratii vor cere UE sa desfasoare o investigatie, dupa ce comisarul pentru piata interna, Charlie McCreevy, i-a spus europarlamentarului britanic
Chris Davies ca, daca un stat UE nu intreprinde demersuri pentru a se asigura de corectitudinea obtinerii unor contracte, atunci aceasta constituie o "incalcare grava a regulilor UE".
"Tony Blair a facut ca Marea Britanie sa para vulnerabila in ochii partenerilor europeni. Oprind o ancheta importanta pentru coruptie, ne-a transformat intr-o republica bananiera, lipsindu-ne de orice autoritate morala de a mai vorbi despre necesitatea de a ridica standardele guvernarii si ale probitatii in domeniul afacerilor", a declarat europarlamentarul.
Davies a intrebat daca este permis ca "un stat membru sa nu sanctioneze darea de mita, fie si prin lipsa de actiune, inlesnind caracterul secret al unor contracte in beneficiul unor companii de pe teritoriul sau".
"Daca s-ar putea dovedi ca lipsa de actiune a Guvernului si oprirea investigatiilor SFO au oferit BAE un avantaj incorect, atunci s-ar putea spune ca avem de-a face cu o incalcare flagranta a legii", a adaugat Cable. (NewsIn)


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.