Rata inflatiei anuale din Slovenia a coborat in ianuarie la 2,8%, de la 3% in urma cu o luna, intrucat cotatia mai scazuta a petrolului si reducerile sezoniere de preturi au compensat majorarea costurilor determinata de adoptarea euro, la inceputul a
Rata inflatiei anuale din Slovenia a coborat in ianuarie la 2,8%, de la 3% in urma cu o luna, intrucat cotatia mai scazuta a petrolului si reducerile sezoniere de preturi au compensat majorarea costurilor determinata de adoptarea euro, la inceputul anului.
Ministerul slovac de Finante a anuntat, in urma publicarii datelor statistice, ca inflatia din ianuarie dovedeste stabilitatea preturilor pe termen lung. "Evolutia inflatiei este pozitiva, avand in vedere experienta altor state care au adoptat anterior euro", potrvit unui comunicat al Ministerului sloven de Finante, remis Reuters, preluat de Mediafax.
Analistii sunt de parere ca impactul intrarii in zona euro a fost compensat de reducerile sezoniere de preturi, iar efectul real va fi resimtit ulterior. Nivelul mai redus al inflatiei nu este surprinzator si reprezinta rezultatul vanzarilor cu discount din luna ianuarie, considera Jernej Kozlevcar, manager de fonduri la firma Triglav DZU.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.