Premierul Tariceanu declara ca el va decide restructurarea Executivului. Emil Boc, in schimb, spune ca aceasta tema va fi discutata in cadrul Aliantei D.A. si abia apoi vor fi prezentate public concluziile.
Noul ministru de Externe ar putea fi
Premierul Tariceanu declara ca el va decide restructurarea Executivului. Emil Boc, in schimb, spune ca aceasta tema va fi discutata in cadrul Aliantei D.A. si abia apoi vor fi prezentate public concluziile.
Noul ministru de Externe ar putea fi numit odata cu restructurarea Executivului, a afirmat ieri premierul Tariceanu. "Ma pregatesc pentru restructurarea Guvernului si exista varianta sa nu facem o numire inainte de aceasta restructurare", a declarat Tariceanu.
Intrebat daca nu s-ar putea opta pentru varianta la care a apelat Silvio Berlusconi, de premier care a exercitat temporar si functia de ministru al Afacerilor Externe, Tariceanu a raspuns negativ.
"Nu mi-ar fi frica sa imi asum o astfel de responsabilitate, dar nu se pot face ambele simultan si nu ar fi o solutie potrivita, astazi, pentru Romania", a spus Tariceanu.
El a apreciat, in context, ca presedintele PC, Dan Voiculescu, nu a adoptat "o atitudine inteleapta prin formularile facute" anuntand ca nu va mai sustine decat un Guvern minoritar.
Propunerea de restructurare a Guvernului va fi prezentata Parlamentului si va presupune un test al modului de functionare a majoritatii. "Este foarte delicat sa tatonezi terenul si sa intrebi daca ne veti vota sau nu. Exista un sistem democratic parlamentar, eu am o majoritate pe care stiu ca pot conta, in rest va depinde foarte mult si de atitudinea celorlalte formatiuni reprezentate in Parlament. Astept sa vad cum vor reactiona partidele la propunerea din Parlament", spune Tariceanu. Colegul sau de alianta, liderul PD Emil Boc, a declarat ieri ca pe viitor vor avea loc discutii pe tema restructurarii atat in interiorul Aliantei, cat si in cadrul coalitiei de guvernare.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.