Dupa ce Mergea si Tecau ne-au redat sperantele, Andrei Pavel a fost invins clar de Gasquet si totul s-a naruit. Pentru a ramane in Grupa Mondiala, Romania va sustine un meci de baraj impotriva uneia dintre echipele invinse in primul tur. Ultim

Dupa ce Mergea si Tecau ne-au redat sperantele, Andrei Pavel a fost invins
clar de Gasquet si totul s-a naruit. Pentru a ramane in Grupa Mondiala, Romania
va sustine un meci de baraj impotriva uneia dintre echipele invinse in primul tur.

Ultima zi a meciului cu Franta, din primul tur al Grupei Mondiale a Cupei Davis, ne dadea sperante, chiar daca minime, intr-un succes, dupa victoria superba de sambata a echipei de dublu, Florin Mergea - Horia Tecau. Numai ca veteranul Andrei Pavel nu a rezistat in fata mult mai tanarului Richard Gasquet.

FARA VLAGA. Sub privirile presedintelui FRT, Ilie Nastase, fost dublu finalist al Cupei Davis, debutul primului meci a ultimei zile a fost favorabil francezului, care, mai odihnit decat Pavel, si-a adjudecat la pas primul set, 6-3, in doar 33 de minute, romanul neopunand rezistenta. Acelasi scenariu s-a petrecut si in setul al doilea, desi Pavel a avut 1-0, Gasquet reusind in final un 6-2 si apropiind Franta de victorie. La acest scor, ""Cneazul"" a lasat impresia ca poate reveni in joc. A servit excelent, jocul ii iesea perfect, a facut un break si a ajuns la 4-1 si 5-2. Din acest moment insa ceva s-a rupt in jocul tenismanului nostru, care nu a mai avut vlaga, iar Gasquet a profitat, a castigat cinci game-uri consecutive si a inchis meciul, Franta calificandu-se in faza urmatoare. Totul nu a durat decat doua ore.

CASTIG. In ciuda esecului, marele castig este echipa de dublu, formata din Florin Mergea si Horia Tecau. Desi nimeni nu le dadea nici o sansa in fata perechii franceze Llodra - Clement, mult mai bine cotati si mai experimentati, romanii au reusit sa se impuna. Surprinzator este ca Tecau si Mergea nu au mai evoluat impreuna de patru ani, de la acel succes superb cu Ecuador, scor 3-2. ""Desi nu am mai jucat impreuna de mult timp, ne-am antrenat si am demonstrat ca formam o adevarata echipa"", a declarat Mergea. In ultimul meci, care s-a terminat dupa inchiderea editiei, Florin Mergea l-a intalnit pe Arnaud Clement.

PROBLEME


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.