A prins momentul si l-a invitat la ea in local. Platoul cu bucata de pate, garnisit cu dulceata, trona cu un aer provocator in mijlocul mesei. El abordase aerul ingamfat de cunoscator. A luat dintr-o latura o feliuta de pate si a gustat. Ea

A prins momentul si l-a invitat la ea in local. Platoul cu bucata de pate, garnisit cu dulceata, trona cu un aer provocator
in mijlocul mesei.

El abordase aerul ingamfat de cunoscator. A luat
dintr-o latura o feliuta de pate si a gustat. Ea il pandea. A luat iar o bucatica. Il strivea de cerul gurii, ca sa-i simta consistenta, aroma. Hm! Ochii i se ingustara. Descoperise un ""ce?"" si incerca cu disperare sa-l defineasca. Gustul pe care-l avea pateul era deosebit. Il enerva faptul ca nu-i putea descoperi ingredientul care-i dadea acea savoare. Insira in gand o multime de combinatii, pe care le cunostea de multi ani si, cu viteza uimitoare, le simti, le trai, pe cerul gurii.

SPECIALISTUL. Nici un preparat nu semana cu asta. Categoric! Ii arunca femeii o privire plina de trairi rapide, care o lamuri ca si-a atins scopul. Il imbie sa guste o feliuta din mijlocul pateului. Specialistul isi arunca privirea asupra locului taiat in bucata de pate. Zari, cu neplacere, bucatica de ficat ascunsa in pasta si se pregati pentru o testare noua, care sa-i dea prilejul de a gasi o neregula. As, ghinion! Pentru ea, triumf! Au baut cate un paharel si ea s-a ridicat. S-au despartit spunandu-i ca i-a facut placere. Aiurea! A castigat! S-a razbunat! Stia ca va face orice ca sa afle secretul pateului ei!

Reteta - Pate de ficat de gasca


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.